Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 1 maart 2012

Net zo fel als Mini?

Toen mevrouw K. en Oscar door de Parallelstraat liepen zagen zij in het huis (waar eerst Mini woonde) wederom het  nieuwe, kittige kleintje voor het raam zitten.
We hadden al zo het idee dat het om een dametje ging, en later werd dat bevestigd door haar mens (zie het bericht hieronder)!
Wij weten inmiddels dat ze Anijs heet, en dat ze inderdaad een felle tante is.

Anijs liep druk over de vensterbank heen en weer terwijl Oscar vrij ongeïnteresseerd naar haar omhoog keek. Os nam niet eens de moeite om op het bankje te springen om zodoende Anijs van wat dichterbij te bekijken, maar dat kwam waarschijnlijk omdat hij zich had ingesteld op een wandeling, en niet op kennismaken met jonge dames.


Anijs werd een beetje boos omdat Oscar helemaal geen aandacht aan haar besteedde. Ze werd alsmaar onrustiger en sprong van links naar rechts en van laag naar hoog (en omgekeerd natuurlijk) op de vensterbank. Tjonge, wat een pit heeft die kleine meid; ze is een waardig opvolgster van Mini (die er dus ook wat van kon....).

Omdat Oscar alvast was doorgelopen in de richting van het Gevaarlijke Water, moest mevrouw K. van de kleine Anijs afscheid nemen. Niet dat Anijs de fotograaf ook maar een blik waardig had gegund, het was Oscar die zij met lede ogen steeds verder van haar weg zag gaan.

Wij hopen natuurlijk Anijs de komende zomer ook eens buiten tegen te komen, misschien zelfs wel in de Kruidentuin of anders in de Katbladstraat. Is zij inderdaad net zo fel en "stout" als Mini, dan kunnen we nog mooie verhalen verwachten over Anijs!
Welkom in de Katbladbuurt!

3 opmerkingen:

Annemieke zei

Ze is leuk! En een leuke naam ook. Fijn dat er weer een pittige dame in de katbladstraatbuurt is.

ina zei

Een aanwinst voor de Katbladbuurt.

Hans zei

Net zo fel!? Zeker weten! Wat een aanwinst voor de Katblad buurt. Zet hem op Anijs!!!