Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 26 maart 2012

Japekop's column: een week om te vergeten

Aan de afgelopen week bewaar ik niet veel goede herinneringen.
Wel, het begon dus met die klusmensen die de boel op zijn kop kwamen zetten. Ze namen zoveel ruimte in met hun rotzooi dat ik niet eens meer bij mijn voerbakje kon komen, om het over het lawaai dat ze maakten maar niet te hebben. Verder ging het vreselijk stinken in de keuken, want ze moesten zo nodig allerlei lijm en kit gebruiken en dat droogt niet zo rap. Ah, u kunt zich dat dus ook nog goed herinneren.
Ik ben die dagen nauwelijks beneden geweest, moest op een andere plek eten, en toen die poetsmevrouw kwam wist ik helemaal niet meer waar ik het moest zoeken. En dat, mevrouw K., wil ik dus nooit meer meemaken, heh?
Gelukkig was het mooi lenteweer en kon ik af en toe een beetje op de buitentafel in de zon zitten, behalve natuurlijk op de momenten dat er grote wielhuizen de Katbladstraat in kwamen rijden, want daar heb ik de schurft aan en ben wat dat betreft trouwens niet de enige. Nee, ik weet dat u daar niets aan kan doen en dat u ook de pest heeft aan die vrachthuizen.
Het was inderdaad wel leuk om Oscar een beetje te helpen bij zijn training voor zijn eerste lessen Super-Verkennen, hoewel het een eigenwijs ventje is en hij niet altijd even goed luistert. Maar volgens mij heeft hij toch wat opgepikt van mijn tips want ik heb gehoord dat hij zijn eerste les bijzonder goed is doorgekomen; ik ben er zeker van dat dat dankzij mijn adviezen allemaal zo voorspoedig is verlopen.
Daarom was het des te meer zo teleurstellend dat u, mevrouw K., ondanks de gedane beloftes aan mij, nog niet bent overgegaan tot het speciaal voor mij organiseren van een uitgebreide kaasproeverij. Ik heb diverse keren zitten wachten op een uitnodiging voor een dergelijke festijn, de buitentemperatuur was aangenaam genoeg en ik had me er helemaal op ingesteld, maar nee. Jawel, er zijn wel een paar bijeenkomsten geweest, maar veel kaas kwam daarbij niet op tafel. Ik kan me nog wel een soort smakelijke zalmmousse herinneren en wat kleine fliebertjes oerkaas, maar dat kun je geen volwaardige proeverij noemen, zeker niet als er nauwelijks kaas aan te pas komt. Erg jammer inderdaad, vooral als je bedenkt dat jullie ondertussen toch maar mooi hebben kunnen profiteren van mijn kennis wat betreft het verkennen en mijn kwaliteiten als docent.
We hebben inderdaad een paar keer kip gekregen als diner, dus dat is dan weer een positief puntje, daar hebt u gelijk in. Ja, het klopt ook dat ik tussen de maaltijden door regelmatig lekkers kreeg in de vorm van een extra lepeltje gourmet of fliebertjes gehakt en ham. Extra kambeurten? Daar kan ik me inderdaad ook wel iets van herinneren, ja...
Maar het blijft een week om snel te vergeten en ik eis namens de voltallige club reporters dat er de rest van de lente en de zomer niet meer getimmerd, gehakt of gezaagd wordt op de redactie.
Schilderwerk binnen? Is dat nodig? U heeft er zelf ook geen zin in maar het moet gebeuren, vindt u? Wel, ik moet dat natuurlijk eerst met de anderen bespreken. Alleen bij mooi weer en met extra kaasproeverijen aan de buitentafel? Kunnen we dat nu direct vastleggen? Afgesproken dan.
En dan nu graag alvast een flieber van het één of ander omdat ik altijd zo meewerk en als dank voor deze column. Ham is goed ja. Zal ik met u meelopen naar de koelkast?

4 opmerkingen:

ina zei

Ach, arme Japekop. Als je mens nog een schilderploegje nodig heeft hoor ik het wel, dan schiet het lekker op. En ik beloof je dat ik wat lekkers voor je meebreng.

Annemieke zei

Het is zeker mooi weer voor kaas proeverijen! Wij hebben al gebbqed bij de vuurkorf. Vleesproeverijen zijn ook in trek bij ons. Het mooie weer houdt aan kennelijk, dus er komt vast een kaasproeverij aan binnenkort.

katja zei

Ik meld me ook aan voor het schilderploegje hoor! Vooral als het gepaard gaat met kaasproeverijen aan de buitentafel ;-)

Mevrouw Katblad zei

Wij slaan uw aanbod om mee te kwasten natuurlijk niet af! Maar het zal nog wel een paar weekjes duren voordat we zover zijn. Schilderen met na afloop een kaasproeverij (en uiteraard wijn om weg te spoelen) lijkt ons een prima combinatie!