Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 28 maart 2012

Waterbak tóch maar weer gevuld (met tuinslang)

Mevrouw K. had alsmaar in haar hoofd de grote, lege kuip (drinkbak voor de haarfbrieken) te vullen met aarde en plantjes, maar gelukkig heeft de fotograaf haar over kunnen halen dit niet te doen, vooral omdat Oscar dan misschien zijn poten helemáál nooit meer wast en dus constant voor vieze pootafdrukken op haar schone vloer zou kunnen gaan zorgen.
Wel, dit was reden genoeg voor mevrouw K. om de bak schoon te maken en opnieuw te vullen met water.


En inderdaad, de bak werd direct in gebruik genomen door onze jongste reporters. Boez kwam water drinken, de Os dronk ook eerst wat water maar daarna hing hij inderdaad zijn vieze poten in het nat.
"Zie je nou wel!", riep de fotograaf tegen mevrouw K. En zij knikte beschaamd van ja.

2 opmerkingen:

Franciscus zei

Ja, doet U dat maar Mevrouw Katblad, zwarte speciebakken vullen met kattenspawater en waterplanten. Misschien ooit de voortplantingsplaats van stedelijke grachtenpandjessalamandertjes.
Begrijpt uwel ?

ina zei

Os, wat ben je toch een rare knul.
Dat is toch geen gzicht zo?