Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 16 januari 2012

Per vergissing Pavlov geholpen...

Toen wij gisteren onze ronde wilde lopen met onze 3 jongste reporters, moesten we enige tijd in de Steeg van Storm op de Boez wachten. We weten niet waarom hij niet verder kwam want we waren met alle drie de haarfabrieken erg enthousiast van huis vertrokken en verder was er (voor zover mevrouw. K. weet) helemaal niks mis gegaan.
Zo kwam het dat we bij het bankje in de Steeg lange tijd stonden te wachten op Boezelmans, en Cera en de Os vermaakten zich ondertussen maar een beetje met het spelen van een soort van Kiekeboe.


Toen het echter duidelijk werd dat onze 3e reporter (nog steeds in opleiding overigens, maar goed) echt niet van plan was mee te gaan de Steeg door, zijn we teruggelopen naar de redactie om onze ronde vanaf de andere kant te beginnen (zoals gewoonlijk eerst naar de Kruidentuin dus), en dat beviel de Boez wel.
Wij leiden hieruit af dat Boez slecht is in het volgen van een omgekeerde richting, oftewel hecht aan vaste gewoontes en routes, en dat hij bovendien altijd persé zijn zin wil hebben. En mevrouw K. heeft dus een foutje gemaakt door hem weer eens zijn zin te geven, en daarbij heeft zij "Pavlov" per vergissing wéér een keer geholpen....

1 opmerking:

Annemieke zei

Grappig genoeg werkt het aanleren van gedrag bij dieren het beste als je (bijna) altijd hetzelfde doet, terwijl bij het afleren van gedrag dit ook het makkelijkste gaat als je (bijna) altijd beloonde (of andersom: iets afleren werkt het slechts als de kat/muis/rat etc slechts af en toe een beloning kreeg voor bepaald gedrag).