Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 25 januari 2012

Mislukte hinderlaag!

Tijdens haar ronde met de jonge reporters Oscar en de Boez, zag mevrouw K. in de Steeg van Storm achter een struikje een boefje zitten. Hij zat naar ons te loeren en was vast en zeker van zins om één van onze jongens te bespringen, of misschien wel allebei.
U ziet hem (nog) niet?
Wij keren straks naar dit struikje terug; misschien komt hij dan wat duidelijker in beeld.
De Boez stond ondertussen op Oscar te wachten, nog aan het begin van de Steeg. Oscar wilde namelijk een grote ronde lopen, maar daar had mevrouw K. niet zoveel zin in. Ten eerste was daar die koude wind (waar wij het verder niet meer over zullen hebben), maar ten tweede is de Parallelstraat aan het einde afgesloten vanwege werkzaamheden aan het Gevaarlijke Water. Daar komen wij later nog op terug want dat is weer een heel verhaal apart.
Oscar stond dus een heel eind verderop en had het erg druk met het markeren van een bankje, daar waar eens de stoere Mini woonde maar nu een ander (jong) haarfabriekje huist, van wie wij helaas de naam nog niet hebben weten te achterhalen.
Mevrouw K. besloot niet langer op de Os te wachten, want dat geklooi bij dat bankje kon best nog wel eens een tijdje duren.


Terug in de Steeg.
U ziet dat kleine koppie nu wat beter? Al een vermoeden over de identiteit van deze boef?


Mevrouw K. liep voorbij en de Boez was zo slim om het boefje samen met zijn mens oplopend te passeren. Jammer voor de Wams (want die was het natuurlijk), maar die had nog een kans, Oscar!
Wamy dook verder achter de plantenbak en wachtte geduldig de komst van de Os af.
Alleen, Oscar kwam niet! En wij kunnen (als we goed kijken tenminste) Oscar aan de andere kant van de struik zien zitten, de Wams had dat echter niet in de gaten...
Nee, de Os had Wamy natuurlijk allang gezien (hij is immers een gediplomeerd Verkenner A) maar er geen zin in om zich door hem te laten bespringen.
U ziet op de foto Wamy de Steeg afspeuren, niet begrijpend waar onze reporter is gebleven en derhalve zwaar teleurgesteld. Wij hadden zowaar met het boefje te doen....


Wel, natuurlijk kwam Oscar uiteindelijk toch tevoorschijn en ging een beetje dominant zitten doen door vlakbij Wamy (die zich weer teruggetrokken had achter de bak) op zijn achterste neer te zakken, zijn borst vooruit te zetten en superieure, dodende blikken te sturen richting Wamy. Tenslotte liep de Os (want zijn doel bereikt) gewoon voorbij en Wamy was niet in staat zich te verroeren, laat staan nog een poging te doen Os een tikje te verkopen.

De Boez was ondertussen natuurlijk al een tijdje in de Katbladstraat aan het zooien, en Oscar voegde zich bij hem. Wat ze daarna samen gingen uitvreten weten wij niet, want onze ronde was klaar en mevrouw K. ging samen met de fotograaf de redactie binnen. Wat Wamy verder nog heeft uitgespookt weten wij ook niet; misschien is hij wel bij zijn moeder (in de Parallelstraat) langsgegaan om te klagen over zijn mislukt hinderlaag-plannetje.

1 opmerking:

katja zei

Zo grappig hoe Wamy miste dat Oscar al opgerukt was tot achter het struikje, en vol verwachting op hem lag te wachten :-)