Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 18 januari 2012

Vreemde bijeenkomst

Wij kijken er niet meer van op als er een vreemde haarfabriek door onze straat wandelt, en ook niet als het er toevalligerwijs tegelijkertijd twee zijn. Dat komt namelijk wel eens een keer voor, al is dat niet dagelijks.
Wel waren wij erg verbaasd dat er opeens drie vreemde katten op dezelfde plek aan het klooien waren, en dat die plek zich bevond onder het wielhuis van mevrouw K.
Wij hadden het zelf niet eens gezien, maar mevrouw Inge dus wel. Zij riep mevrouw K. snel te komen kijken, maar toen ging één van de drie haarfabrieken al op de loop. Wel, helemaal vreemd was deze kat niet, dat had mevrouw Inge ook al gezien. Bollewangen? Jazeker, hij was het. Pincho dus eigenlijk, want zo heet hij in het echt. En geschrokken van de plotselinge aandacht en de flits van de camera, dook hij snel achter een fiets; hij wilde niet gezien worden.


Maar goed, daarvoor was het al te laat zoals bijgaande plaatjes bewijzen. BW ging er vervolgens snel vandoor, richting Kruidentuin.
Wie de andere twee waren? Wij laten het u zien als u met ons meegaat naar de volgende foto.
Ook onder het wielhuis vandaan gekomen, was daar WW! Hij had blijkbaar niet opgemerkt in welke richting BW was weggelopen en liep hem te zoeken bij het Zooiplein.

Ja, heel merkwaardig inderdaad dat de twee "ongeholpen" katers elkaar hadden ontmoet in de Katbladstraat! Toeval of niet? We weten het niet.
Maar wie was nummer drie dan? Hij zat nog steeds onder het wielhuis, dus dat was een kwestie van camera laten zakken en op het knopje drukken.
Kijkt u weer even met ons mee?Moeilijk te zien heh? Vooral omdat het ventje niet in de lens wilde kijken. Was dit misschien Lima? Konden we ons eigenlijk niet voorstellen, want Lima is 's avonds (bijna) nooit op straat te vinden en bovendien zou hij allang gevlucht zijn naar zijn huis en zich niet in zo'n positie hebben laten manoeuvreren.
Zwarte Gijs dan misschien?
We probeerden nog wat foto's te maken, een heleboel mislukten maar de foto hieronder kon er wel mee door, als het ware....


Wel, we hebben voor de zekerheid nog wat gebladerd in ons archief, maar dit is dus niet Lima. Die heeft namelijk een wittere snoet.
En Zwarte Gijs heeft een veel zwartere zijkant, dus die was het ook niet....
Toch een vreemde! En misschien was het wel helemaal geen ventje maar een jongedame!
Nee, een krolse jongedame was het vast niet, want ook WW ging er vandoor, evenals BW snelde hij naar de Kruidentuin. De kleine vreemde echter vertrok ook plotseling die kant uit, WW achterna dus!
Meer foto's hebben wij niet. Wel veel vragen, maar die gaan we hier verder niet stellen omdat toch niemand daar antwoord op kan geven.
Het was koud en mevrouw K. had geen jas aan, bovendien moest er nog eten gekookt worden en daarom ging zij snel weer terug naar binnen. Uiteraard wordt u van verdere ontwikkelingen (zo die er zijn) op de hoogte gehouden. Wel nog kunnen wij u melden dat WW vannacht weer achter ons huis op de daken heeft lopen klooien; op een zeker moment zat hij zelfs voor ons slaapkamerraam te kermen, op nauwelijks drie meter van ons bed vandaan. De Boez is er nu nog overstuur van...

U zult vandaag trouwens verder geen nieuwe berichten meer aantreffen in het Katblad omdat mevrouw K. een beetje moeite heeft met het feit dat zij vandaag een bepaalde leeftijdsgrens is gepasseerd. Ja, soms kan een getal best wel confronterend zijn, vooral als het ook totaal geen zin meer heeft om de cijfers om te draaien en "jokken" sowieso een beetje kinderachtig wordt.
Wij hebben haar dus de rest van de dag vrij gegeven om aan het idee te wennen. Morgen zijn we er weer!

11 opmerkingen:

trix zei

Hartelijk Gefeliciteerd!!!!!!!!
Ik hoop dat U nog heeeeeel lang met het Katblad door blijft gaan!

ina zei

Van harte gefeliciteerd, mevrouw Katblad. En die leeftijdsgrens: niks van aantrekken, u bent niet de eerste die die overschrijdt en zolang u het LKB blijft maken vind ik u jong.

Frans zei

Laat me raden: 69 ?
Kwa NVSH variaties is dat wel wederkerig, omkeerbaar a.h.w. toch ?
BW was hier vandaag. Hij schurkt zich in de aantrekkende motregen tegen de warme combiketelpijp aan, wachtend op een hapje. Als we toehappen, smeert ie hem daarna als de wiedeweerga als een rode Piet over daakjes en muurtjes richting Zuidsingel.

Nathalie zei

Gefeliciteerd met uw verjaardag mevrouw Katblad :-)!
Leeftijd zegt niets, het is maar een nummer, het gaat erom hoe je je voelt en hoe je van het leven geniet.
Met katten kan het niet anders dan dat je elke dag een avontuur beleeft, dus dat houdt iedereen jong!
Nog vele jaren plezier met je katten en blijf schrijven!

Sandrazz zei

Hiep hiep van harte gefeliciteerd. Maak er nog een gezellige avond van.

Gr.
Sandra, Snork en Doezel

Annemieke zei

Gefeliciteerd mevrouwe Katblad!

katja zei

Gefeliciteerd! En sukses met het wennen aan het confronterende getal van uw leeftijd (ik vond 'mijn' getal vorige week ook al behoorlijk confronterend, dus ik begrijp u helemaal!)
Liefs,
Katja

Anneloes zei

Hartelijk gefeliciteerd, mevrouw Katblad! Dat u er maar snel aan mag wennen.

Anoniem zei

geachte mevrouw katblad
wat een misplaatst gezeur over leeftijd
over tien jaar zult u met weemoed terug denken aan de
jaren dat u een jonge zestiger was

anonym

Mevrouw Katblad zei

Dank allemaal.
Aan het eind van deze dag toch wat ontroering door al deze vriendelijke, lieve of goedbedoelde woorden. Als de winterdepressie ook nog uitblijft, gaat het best wel weer lukken.
Het was een mooie dag.

Wilma zei

Oh jee, een dag te laat zie ik. Maaruhhh alsnog
HIEPERDEPIEP HOERAAAAAAAA !!!!!