Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 23 januari 2012

Hoofdredacteur is de deur uitgezet.....

Ondanks de rukwinden gingen wij toch op stap. De oudjes bleven thuis, daar had mevrouw K. toestemming voor gegeven. Maar die twee sterke, jonge kereltjes moesten natuurlijk wel mee.
In de Poort stond een stevige tegenwind. Een tochtgat was het, inderdaad. Maar de Os laat zich niet zo gauw omver blazen, net als de Boez trouwens. Maar bij die zwart-witte reporter scheelde het dus niet veel.
Mevrouw Katblad, dit gaat toch niet weer een stukje worden om ons te vertellen dat het zo waaide, heh? Want daarvan waren we allemaal op de hoogte namelijk. Nee? Wel, gaat u dan maar verder.


In de Hoftuin stond minder wind dan in de Katbladstraat, maar dat komt natuurlijk omdat de tuin tussen de huizen in ligt.
Heeft u al eens verteld! Tjongejonge....
Dat brengt ons gelijk op het volgende. We lachen onze haarfabrieken wel eens uit als zij boven uit het slaapkamerraam hangen, zien dat het regent aan die kant en daarom naar beneden komen om te zien of het aan de voorkant van het huis misschien wél droog is. En eigenlijk is dat zo gek nog niet, want waarom zou het met die wind wel kunnen uitmaken waar je op dat moment bent en met regen niet, heh? Of andersom natuurlijk.
Pardon? Ben ik nu gek of bent u het?
De Boez was op de trap gaan zitten maar dat had u natuurlijk al gezien.

Zijn vriendje Oscar wilde er graag langs, maar de Boez ging niet opzij. Nu was dat ook niet echt nodig, want Os is af en toe net een bulldozer en liep gewoon over de Boez heen, en die bleek daar weer geen last van te hebben.

Nou nou nou, wat interessant weer. Is dit van belang voor het verhaal? Komt er überhaupt nog wel iets wat de moeite waard is? Dat er eentje van die trap afdondert ofzo? Of een vechtpartijtje?Alleen kon Boez het niet goed hebben dat Oscar nu boven hem zat (ja, net mensen heh?) en ging er dus vandoor.

Nou, onze lezers gaan er ook vandoor als u niet met iets beters komt. Of moeten ze hier misschien een borrel bij nemen, voor de nodige lol. Nou, schenk er voor mij in elk geval maar één in. Of wordt het nog wat? Nee zeker, heh?

En Oscar keek hem na; niet omdat hij nu boos op Boez was maar omdat hij graag wilde weten wat zijn vriend nu weer ging uitvreten. En daar mevrouw K. blijkbaar niet van plan was om hem te gaan aaien (want dat was de reden geweest voor zijn klimpartij), ging hij tenslotte Boez maar achterna.

Tjongejonge. En waar gingen ze heen? Schuitje varen theetje drinken? Kunnen we met zijn allen naar het toilet of wordt het nu net spannend? Geef mij de fles nog maar even aan.... Iemand anders ook wat? Zelf glas pakken, ja.


De Boez was blijven staan aan het eind van de Poort, Oscar was Iwan's straat in gestapt. Jawel, ook hier stond een behoorlijk felle wind, net als in de Katbladstraat. Maar dat was niet de reden waarom de Boez niet Iwan's straat in wilde lopen.

Oh nee? Liep er soms een grote beer? Of viel er weer een wielhuis uit die garage? Hahaha! Ja sorry hoor, maar we moeten toch wat, heh? Mag ik nog een bodempje?Nee, de Boez is gewoon een beetje bangig aangelegd. Iwan's straat is en blijft eng voor hem, ook al zijn mevrouw K. en zijn vriendje bij hem. Oscar was al een aardig eindje de straat in gelopen, maar toen mevrouw K. zag dat Boez echt niet van plan was om mee te gaan, riep ze Oscar terug. En Os kwam, wel een tikkie teleurgesteld natuurlijk.
Tja, dat is nu het verschil tussen een gewone reporter en een reporter/verkenner A, heh? En iedereen weet ondertussen wel dat wij van de Boez nooit een Verkenner A zullen weten te maken. Maar lief is hij wel en hij heeft mooie ogen....

Twee reebruine oooooogen, die keken de jager aan.... la, la la..... Wat een doetje, die kat! Miskoop! Weet u wel heel zeker dat we hem niet meer kunnen ruilen? Hoezo moet ik mijn bek houden? Geef dan die fles nog maar even.... Hik!

Wel, we liepen terug door de Hoftuin en genoten nog even van de bosjes sneeuwklokjes.

Inderdaad erg mohooi mevrouw K. Hik! Maar staan er elk jaar, heh? Jaha! Steeds dezelufde! Met diezelfde witte bloempies! Soort van saaie boel dus, heh? Ja!  
Waar is de - hik - fles?


Zoals mevrouw K. al voorspeld had, lag de O.I. kers nu helemaal plat. Ja, er is een nachtvorstje geweest en dat is het gebeurd, heh? Een trieste bedoening daar, want ook de thijm zag er zielig uit en de munt lag eveneens te vergaan.

Over kruiden gesprooooken, mevrouw kabla, staan de - hik - pieperszzz al op? Wat eten we nog meeheerrr? Hik! Hep je ook nog zudderlappies? Jaha, die ruik ik! Nog tijd voor een glaaazzje? Ha! Jij ook een glazzie? Nee? Doe nou es gezellie, heh? 


De Boez stond voor zijn favoriete schuilplek. We dachten nog even dat hij niet in het gat onder de lavendel zou duiken, maar dat deed hij dus wel.

Hij dee het wel hij dee het niet! Hik!
De Boez de Boez, een gekke poez! Lalalala!
Fijn heh? Zo zaampies stukkies maken. Hoezo nie?


Oscar doodde de tijd door wat te zooien tussen uitgebloeide planten.

De Oz is mooi, houdt van geklooi! Lalalala-lala!
Is er nog wat te snacken hier??? Doe dan nog maar een borcheltje. Neehee, ik ben niet vurveelend. Alleen maar - hik - erg vroluk! Luklukluk, hahaha! Zeg klootrapje waar ga je hene, zo ahahalleen! Auw!

Mevrouw Katblad bekeek de bloeiende Spaanse Margrieten, een klein wonder deze tijd van het jaar!
Nee, deze plant is geen 1-jarige; in een beter klimaat dan het onze is dit gewoon een vaste plant die wel een meter hoog kan worden! Jammer dat het binnenkort gaat vriezen, want dan is het gedaan met deze planten (en met de Pelargoniums van mevrouw K.). Ja, eigenlijk zonde en wat een verspilling!

Nou nou nou nou. Wat een verzspilling! Koop je toch gewoon nieuwe! Hik! Het je nog een andere fleszzz? Ja, een volle natuurluk! Deze is - hik - helegaar leeg. Nou nou nou...


Oké Hoofdredacteur, nu ben ik het helemaal zat. Donder maar op. Ja, mijn huis uit! Hoe kan ik nu een leuk stukje schrijven als jij er maar steeds doorheen zit te lallen! Nee, het lijkt inderdaad nergens op maar dat is jouw schuld. Je leidt me constant af en ik kan me zo niet concentreren. Ik weet nu helemaal niet meer wat ik eerst in mijn hoofd had. Ja, dat was hartstikke leuk. Nee, geen inspiratie zo, met zo'n dronken zeiksnor naast me. Oprotten nu. Neem die k-fles maar mee. Veel plezier nog. Nee, ik kap ermee! En voorlopig hoef je niet terug te komen. Het is toevallig MIJN Katblad! Daarom! En nou moeven!
(Wordt vervolgd, zonder zeiksnor.....).

2 opmerkingen:

Dr. Fruit zei

Is dit een vorm van authisme ?

de fotograaf zei

Wij dachten meer aan MPS. Maar proberen ons te handhaven in dit gekkenhuis...