Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 15 januari 2012

Eindelijk!!!!!

De nachtelijke wandelaar (ook wel bekend onder de naam Witte Wangen) zorgde gisteravond alweer voor flink wat opschudding.
Japekoppie (rechts) en zijn moeder mevrouw T. Troy (links) waren er onmiddellijk bij om de kermende WW in de smiezen te houden. Mevrouw K. ging met camera naar buiten om eindelijk eens een foto te kunnen maken van de snuit van WW, want tot noch toe hebben wij daar geen scherpe foto's van en wij willen natuurlijk dat u, als trouwe lezers, deze WW (wijvenjager) ook eens goed in beeld krijgt....

Wel, het schoot alweer niet goed op, want telkens als wij dachten dat WW recht in onze lens keek, drukten we op het knopje en draaide de betreffende kater net weer zijn kop om. Deze keer was het Wamy die voor de (on)nodige afleiding kwam zorgen. Jawel, de kleine rakker dook zomaar plotseling op, bemoeide zich vervolgens overal tegenaan en verkocht WW zelfs een paar klappen! Nee, dát hebben we nu net weer niet op de foto staan.....Na de (rake!) klappen van de Wams in ontvangst genomen te hebben, dook WW snel onder onze buitentafel. Hij moet gedacht hebben dat Wamy in eigen gebied was en dus het recht had hem te slaan, anders had hij de brutale actie van de Wams vast niet gepikt. Immers, wij weten dat WW in staat is tot flinke vechtpartijen (arme Igor was laatst al zijn slachtoffer - hoewel wij niets hebben gehoord over eventuele beschadigingen....) en Wamy zelf is doorgaans niet de winnaar bij kleine ruzie's of wat grotere conflicten. Maar goed, laten we kijken wat er nog meer plaatsvond voor de deur van de redactie van het LKB.... Op de foto ziet u Os en Japekoppie; zij gingen het struikje controleren waar WW juist daarvoor nog tegenaan had staan sproeien. Onze dames doen dat soort dingen trouwens nooit (sproei-controle), en ze zullen daar vast wel heel goede redenen voor hebben. Mevrouw Katblad ging door de knietjes, probeerde WW naar zich toe te lokken en dat lukte in eerste instantie natuurlijk niet. Maar toen, opeens: YES!


Eindelijk hadden wij WW vol in zijn snoetwerk getroffen! Weliswaar met flits, maar toch!
Wij zijn er trouwens ondertussen vrij zeker van dat Witte Wangen een ongecastreerde kater is en hartstikke krols! Maar dat dacht u natuurlijk ook al wel te weten, toch? Vindt u hem ook niet prachtig? Ja, maar deze jongen is dus momenteel niet gelukkig en erg in de war, en dat is het allemaal niet waard, vinden wij tenminste....

5 opmerkingen:

ina zei

WW is inderdaad prachtig!
En Igor heeft geen zichtbare verwondingen opgelopen bij zijn verloren gevecht, ik denk dat hij er snel vandoor is gegaan toen WW begon terug te slaan, daar houdt Igor namelijk niet zo van.

Inge zei

Ook al zo'n prachtkat!

Wilma zei

Wat een mooie kop heeft hij!

Mens van JS&C zei

WW is inderdaad erg mooi, hoewel we nog niet overtuigd zijn van zijn zangkwaliteiten.

Heeft iemand enig idee bij welk mens hij hoort? Hij is wel nieuw in de buurt sinds een ongeveer een maand.

mw. Katblad zei

Geen idee waar hij woont! Gisteren een uur achter hem aangelopen om dat uit te vinden, maar hij verstopte zich steeds in de Kruidentuin....