Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 10 januari 2012

Grommen in de wachtkamer!

Zielig heh? Ja, Oscar is hier heel sneu. Want wij hadden hem in de mand gelokt en vervolgens snel het deurtje dichtgedaan.
Waarom de Os in het mandje moest? Wel, wij gingen met Charli naar de dierenarts (zie vorig bericht), en daar het in november al tijd was voor de APK van de Os (zijn mensen hadden toen al een oproep ontvangen), vonden we het een goed idee hem ook gelijk maar mee te nemen. Tja Os, verhuizen naar een ander huis betekent niet dat je nooit meer naar de dierenarts hoeft, heh?
Gelukkig kwam Os al bij dezelfde dierenartsen-maatschap (alleen een andere lokatie), dus stonden al zijn gegevens ook bij onze dierenarts in de computer. En zo kwam het dat wij met twee katten in het wielhuis van mevrouw K. stapten...
Oscar hield zich muisstil in het wielhuis terwijl Charli zat te klagen, maar in de wachtkamer begon Os tot onze grote verbazing flink te grommen. Nee, dat hadden we daar nog niet eerder meegemaakt! Wel kermende haarfabrieken, maar geen grommende!

Natuurlijk wilde Os op de behandeltafel de mand niet uit, maar dat hoefde ook niet. Wat zijn wij toch blij met deze stevige vervoersbak die wij vorig jaar kochten! Groot genoeg, sterk genoeg, maar ook zo handig: klep eraf en kat kan blijven zitten!

Oscar liet zich braaf onderzoeken. En alles lijkt in orde met hem. Is hij niet te dik dan?, vroeg mevrouw Katblad nog. Jawel, Os is aan de flinke kant, maar de dierenarts voelde voornamelijk heel veel harde, stevige spieren! Zijn precieze woorden: Eén bonk spieren! We wisten al dat Oscar erg sterk is, want als je hem optilt en hij wil dat niet, is hij echt niet te houden!
Mevrouw K. was erg blij met deze constatering, want dat betekent in elk geval dat Os voldoende (!) en goed voer krijgt, en dat Oscar dus niet voor niets zijn dagelijkse gymnastiek doet (pergola-klimmen, wielhuizen bestijgen en bomen verkennen). Het is gewoon een body-builder, onze Os!
Nog even voor de zekerheid wegen? Voor het archief? Jawel, en de weegschaal gaf 6.7 kilo aan. Valt me nog mee, zei de dierenarts. (Pffff!)
Was Oscar verder helemaal gezond? Nou, er was een heel klein puntje. Oscar heeft regelmatig niesbuien, zowel buiten als binnen, dus waarschijnlijk geen huisstof (!) allergie. Maar wellicht is hij een beetje astmatisch, hoewel zijn longen goed klonken. Toch iets om in de gaten te houden....
En dan zijn vacht. Oscar heeft een ontzettend dik harenpakket en daar kom je met een gewoon kammetje bijna niet doorheen. Zij vacht is ook erg stug en stoffig, en dat kan betekenen dat hij zichzelf niet echt fanatiek wast; misschien komt dat wel door die lichte astma.... Maar de dierenarts had een prachtige kam, speciaal voor katten met een vacht als Oscar maar ook voor langharige katten. Die hebben we gelijk maar gekocht!

Het merk: FURminator!
Ideaal! Bij de dierenarts betaalden wij 35 euro, maar op Zooplus zagen wij een aanbieding van 30 euro, dezelfde kam....
Op onderstaande foto: resultaat na slechts 1 haaltje over de vacht van de Os!

10 opmerkingen:

Femke zei

De furminator is idd heel goed. Ik heb hem zelf ooit via ebay gekocht. Dat scheelt een hoop geld. Daar heb jij nu niets meer aan, maar misschien je lezers wel. http://www.ebay.de/itm/Original-Furminator-Grose-L-Unterfellburste-Fellkamm-Fellpfleg-/220929108820?pt=de_haus_garten_tierbedarf_hunde&hash=item337066ab54

ina zei

Bodybuilder Oscar! 6.7kg is niet echt erg, bij Iwan moet je deze cijfers andersom zetten..
Die kam ga ik meteen bestellen, Iwan heeft ook zo'n soort vacht, dank u voor de tip, mevrouw K.

Hans zei

Hoedt u voor de addertjes onder de internetprijs. Weet er alles van. Is dit met of zonder BTW= (voor mij als boekhandelaar heel belangrijk), 30 Euro, dierenarts 35 Euro. En bij internet 6,25 Euro verzendkosten, want dit is TNT tarief drie!

de redactie zei

Is genoteerd Hans.
Overigens, bij voldoende bestellingen (qua geld) rekent Zooplus geen verzendkosten! (hebben wij uit betrouwbare bron)

Inge zei

Die Os toch!

Stille wateren...

Hans zei

Heb met Sinterklaas een virussanner besteld en betaald. Nooit geleverd!

Annemieke zei

Fijn dat Os gezond is! En dat hij dus gewoon stevig is - Pieper beweert dat dat bij haar ook het geval is, maar daar trappen we niet in.

katja zei

Zouden het bij Cera dan ook spieren zijn?

Faffie zit in de wachtkamer meestal zo zielig te 'miewen' dat mensen meestal denken dat er een jong katje in de vervoersmand zit. Grommen heb ik ook nog niet eerder een kat horen doen (in de wachtkamer dan).

Inge zei

@ Hans, er bestaan een aantal goede gratis virusscanners, ik neem aan dat je dat bedoelde? Die kan je downloaden, en gelijk klaar voor gebruik na configuratie.
Maar zit de mail met code niet in je spammap?

Jacq. zei

Wat een aparte jongen is de Os toch!