Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 30 januari 2012

Effe zonder die lastige ventjes!

Gizmo vindt het altijd erg fijn om met haar mens een stukje in de buurt te lopen, behalve als Sonny en Wamy mee zijn en onderweg lopen te klieren. En dat schijnt dus nogal eens te gebeuren.
Wel, daarom besloot MaGiz om de jongens maar eens een keer thuis te laten en alleen met de Giz op stap te gaan. Ze kwamen bij de redactie langs, en terwijl MaGiz met mevrouw K. stond te kletsen, klom de kleine Miss bovenop onze Pergola om daar te wachten tot de twee mensen uitge..eh..klept waren.


Nu ligt de redactie van het Katblad een beetje centraal in de Katbladstraat, dus gebeurt het regelmatig dat er allerlei mensenvolk langskomt en ook blijft staan om even te babbelen. Deze keer was dat het hij-mens van Juffrouw Sokkevoet en Columbus, en natuurlijk ging het gesprek over de haarfabrieken; dat betekende logischerwijze dat het nog wel even kon duren voordat men uitgesproken was.
Gelukkig had Gizmo gezelschap tijdens het wachten want Cera zat ook bovenop de balken - u ziet haar links.

Echt contact was er niet tussen de meisjes, maar het was wel duidelijk dat Gizmo het erg gezellig vond om nu eens met een dame te kunnen verpozen in plaats van met twee lastige kwajongens.
Wat Cera van het gezelschap van Gizmo vond kunnen wij u helaas niet zeggen, maar het leek erop dat ze enige afstand wilde bewaren, iets wat de Miss uiteraard (zij het met wat moeite) respecteerde.
Lang stilzitten zat er voor Gizmo echter niet in, want zij is nog jong en beweeglijk, en bovendien was zij een tikje nerveus geworden van het wachten.
Vandaar dus dat ze besloot om wat rondjes te lopen over de balken, terwijl Cera deed alsof zij de Miss heus niet in de smiezen hield (maar mevrouw K. wist dus wel beter).
Wel, van "de haarfabrieken" kwamen de mensen ook nog op het onderwerp "straatverlichting", Oscar kwam nog voorbij en mevrouw Troy kwam ook maar eens kijken waar haar mens nu toch bleef, evenals haar zoon want het liep tenslotte tegen etenstijd.


Ach, viel daar een spetter van het één of ander op onze lens?
Jawel, er moest dus snel gepoetst gaan worden.
Wij namen afscheid van Gizmo en de mensen, en één fluitje van mevrouw K. was genoeg om alle reporters mee naar binnen te krijgen.

Ondertussen hebben wij trouwens van mevrouw Inge vernomen dat wij voortaan bij uitval van de straatverlichting "Liander" moeten bellen, en dus niet verder hoeven zoeken naar een telefoonnummer van de Nuon.
We kunnen nu bijna niet wachten tot de straatlantaarns weer eens dienst weigeren; mevrouw K. wil dolgraag haar ei eens kwijt! Ha!

2 opmerkingen:

ina zei

Zie de maan schijnt boven de bomen, tralala.

Anneloes zei

Ha, Liander is het nu. Zo zie je maar hoe lang het geleden is dat bij ons de straatverlichting dienst weigerde ;)