Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 19 januari 2012

Nieuw speeltje!

Het was gisteren welliswaar de verjaardag van mevrouw K., maar het zal niemand verbazen dat wij ook een cadeau kregen voor onze haarfabrieken....

Zoals daar was: een rond geval met oplichtende bal wanneer die ring werd aangeraakt, en die bal kon nog door de ring heen en weer rollen ook. Maar dan moesten er wel kattensnoepjes in worden gestopt, want de haarfabrieken hadden motivatie nodig om de bal in beweging te brengen, dat zei de gebruiksaanwijzing tenminste.


Natuurlijk was de Boez in eerste instantie zeer geinteresseerd in de snoepjes die "verstopt" zaten in de ring, maar het steeds rood oplichtende balletje vond hij toch ook wel erg spannend!


De snoepjes had hij in een mum van tijd uit de ring gepeuterd en opgevroten, maar wij hadden niet anders verwacht.
Echter, nadat er geen lekkers meer te halen was, bleef het nieuwe speeltje toch erg boeiend. Boez kwam er al gauw achter dat bij aanraking van de bal het ding fraai ging knipperen, en wij maakten een filmpje van zijn enthousiaste acties.
Wel, dat was vannacht nog, want mevrouw K. ging zich toen steeds jariger voelen (terwijl ze dat toen al niet meer was, maar ja, de wijn.....) en stelde het naar bed gaan nog even uit.

Maar ach, helaas. Het filmpje is best aardig geworden want de Boez ging flink te keer, maar wij krijgen het niet in het Katblad geplaatst; Google werkt alsmaar niet mee en wij kunnen You Tube ook niet aan de gang krijgen (terwijl onze internetverbinding het verder toch gewoon doet....). Daar mevrouw K. een technisch onbenul is, wachten wij eerst maar even af of e.e.a. zich vanzelf weer herstelt. Immers, de straat ligt verderop (langs het Gevaarlijke Water) over een flink stuk open, en het komt wel eens voor dat er kabels geraakt worden bij dergelijke gemeente-activiteiten. Mevrouw K. gaat ondertussen gewoon lekker met háár cadeautjes spelen!

1 opmerking:

ina zei

Leuk speeltje! En ik wacht met spanning op het filmpje.