Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 25 januari 2012

Kapvergunning vergeten!

Zo verminkt zien de bomen eruit die staan langs het Gevaarlijke Water, waar MaGiz met haar haarfabrieken woont.
Ja, om de één of andere reden moeten deze bomen vervangen worden, misschien wel terecht (wegens ziekte ofzo), maar dat weten wij niet zeker.
In elk geval komt er op die plek ook nieuwe bestrating, zou het toch een zooitje worden en dus werden de bomen (nog vrij jonge Linden) maar gelijk in het project opgenomen.
Echter, de betreffende gemeentedienst heeft vergeten een kapvergunning aan te vragen! Dus halverwege het werk (takken werden al afgezaagd en in de hakselmachine gedouwd) moest men stoppen; het kan nu wel een half jaar duren voor e.e.a. rond is betreffende die vergunning! De bomen zijn ingepakt met zwarte netten; het ziet er allemaal niet uit.

Het werk aan de straat gaat wel gewoon door, en op de foto hiernaast kunt u nog net Sonny en Wamy ontwaren, schichtig geworden door de herrie van de machines maar wel in de buurt willen blijven van MaGiz, die even met de werkmannen staat te praten.
Gizmo is verstandig geweest; zij is via de achterkant van het huis naar binnen gevlucht en zit nu voor het raam naar de bange jongens te kijken.
Wamy is de meest stoere. Hij wil persé in de buurt van MaGiz blijven en is overgestoken naar de kade.
Nee, op zijn gemak voelt hij zich natuurlijk niet en hij zou het liefst zien dat MaGiz de voordeur opende zodat hij het huis in kan vluchten.
Hij loopt dan ook regelmatig naar die voordeur toe en snuffelt nerveus aan de struikjes die daar staan (en hopelijk kunnen blijven staan!).

Sonny zagen wij paniekerig heen en weer rennen, van Iwan's straat naar de Katbladstraat en weer terug. Ook hij wilde het liefst in de buurt van zijn mens blijven, maar was enorm bang voor de werklui en hun machines. Hij rende en kroop tegelijkertijd, u kent dat wel....
Wel, omdat het ging regenen, stapte mevrouw Katblad maar eens op, na nog een laatste blik geworpen te hebben op de puinhoop langs het Gevaarlijke Water.

In de Katbladstraat meldde Sonny zich bij haar. Of hij misschien met haar mee naar huis mocht? Ja, dan zou hij zich gedragen, dat beloofde hij haar.... Hij gaf haar kopjes en liep een eindje mee, maar toen MaGiz hem floot ging hij uiteindelijk toch maar naar haar terug.
Wij verwachten niet anders dan dat de hele familie thuis heeft kunnen bijkomen onder het genot van een paar overheerlijke kattensnoepjes, maar voorlopig is het met het werk voor de deur nog niet gedaan...
Wij wensen daarom MaGiz en haar haarfabrieken heel veel geduld en sterkte toe!

2 opmerkingen:

ina zei

Het ziet er niet uit. En dan die arme bomen.. Het gebeurt wel vaker dat de gemeente ergens aan begint en dan halverwege het werk gaat bakkeleien over wat er precies gedaan moet worden en hoe. En ondertussen zitten wij met de brokken.

Annemieke zei

Wat een stom gedoe met die bomen! Geen gezicht!