Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 22 januari 2012

Schuilhut bewijst nut

Jawel, hier is het bewijs: onze Schuilhut staat er gelukkig niet voor niets. En nee, wij dwongen Gizmo niet erin te kruipen, zij koos er zelf voor om op deze plek op haar mens te wachten.
MaGiz kwam bij ons op bezoek voor een kopje thee, en haar haarfabrieken lopen gewoonlijk met haar mee naar de redactie, dus ook deze keer.
Sonny was al aan het Poezenloket geweest, maar toen hij niet werd toegelaten kwam hij brutaalweg door het kattenluik naar binnen. Helaas moesten wij hem uit ons pand verwijderen (wegens de overgevoeligheid voor indringers van onze Japekoppie), iets waarvan Sonny helemaal niets snapte. Zijn mens zat daar toch ook? Waarom mocht hij dan niet binnen, vooral nu met dat slechte weer?Wamy dook ook nog op want hij vindt ten eerste dat hij bij Giz en Sonny hoort - hij is immers min of meer hun huisgenoot geworden -, maar hij loopt natuurlijk vooral graag achter mens MaGiz aan. Wamy weet erg goed dat hij niet bij de redactie over de vloer mag komen, had dat dezelfde dag al een paar keer ervaren en bleef daarom nu rond de Schuilhut (en Gizmo) hangen.
Gizmo zat wel veilig daar, maar hield de Wams evengoed toch maar goed in de gaten. Ja, want met de Wams weet je het maar nooit, heh?

de foto's zijn van MaGiz, waarvoor onze dank!

1 opmerking:

ina zei

Mooi, die koplampjes van Giz op de tweede foto.