Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 27 januari 2012

Kort nieuws: Nachtelijk souper

Gisteravond was de Katbladbuurt weer in totale duisternis gehuld wegens een defect aan de straatverlichting. Omdat dit de zoveelste keer was binnen een klein aantal maanden, hebben wij de gemeente maar eens gebeld, maar daar wisten ze zogenaamd van niets.
Op het moment van de duisternis zelf is er overigens geen telefoonnummer beschikbaar om de storing te melden, en dat vinden wij erg vreemd. Bovendien: er ontstaat een zeer gevaarlijke situatie in de Katbladstraat wanneer het licht uit is; enige klinkers steken (door de groei van boomwortels) dermate hoog uit dat de kans om te struikelen erg groot is (aan den lijve ondervonden), en wie gaat er betalen voor een gebroken enkel of een gekanteld invalidewagentje? Juist.
Wel, een dame van de gemeente (afdeling woonomgeving) heeft beloofd dat er actie ondernomen zal worden, maar wanneer kon ze niet zeggen....
De enige die de duisternis leuk en spannend vindt is Oscar. Hij ontsnapte daarom ook gisteravond laat, en wij moesten heel veel moeite doen om hem weer naar binnen te lokken. Het tikken met enkele voerbakjes op het aanrecht hielp tenslotte, maar toen zat natuurlijk wel gelijk de hele club klaar voor een nachtelijk souper....

2 opmerkingen:

Frans zei

Het schijnt toch een soort drug te zijn, Nepeta, kattenkruid. Een dolkruid als het ware, reeds.

Anneloes zei

Voor straatverlichting moet je de Nuon bellen. Raar maar waar.