Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 9 januari 2012

Desnoods kruipend, maar dan nog!

Ja ja, hij heeft het weer gefikst, onze Schaatskoning Sven Kramer, ondanks de protesten van de Noren en mevrouw Pechstein. Ach, dacht mevrouw K. nog, al was Sven de laatste 10 meter kruipend over het ijs gegaan, dan had hij nog de winnende tijd gehad.
Maar goed, spannend was het allemaal wel.
Drie middagen lang heerlijk schaatsen op tv, waarvan de laatste middag natuurlijk het allerspannendst!
En mevrouw K. wilde het uiteraard allemaal zien want zij is een groot schaatsfan....
Maar, zo lang stil op de bank zitten kan zij echt niet, dus op de minder boeiende of juist heel spannende momenten deed zij stiekem iets anders.

De cryptogram van de Volkskrant deed zij dus tijdens de saaie ritten van de 10 kilometer, en toen zij erg zenuwachtig werd, de cryptogram af was en ze niet meer kon stilzitten, sloeg zij aan het tekenen en kleuren.
Dus als iemand haar nu zou vragen: Wat deed u toen Sven Kramer het EK All Round 2012 won, zou zij deze foto laten zien!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een ontzettend mooie tekening!

Hans zei

Ik at naar de radio te luisteren, met de TV beelden. Opeens liep de Noorse verslaggever de Nederlandse stdio binnen vanwege het protest en zei tegn Erben Wennemars: Ik schaam me Noor te zijn!
Wat is Anni Friesinger een verademing na Al die jaren Ria Visser!

mw. Katblad zei

Uh, heeft het één met het ander te maken?

Hans zei

In zoverre dat ik ook schaatsfanaat ben!
Maar vanwege mijn staccato typen door de malheur, korte zinnen, verlies ik het geheel uit het oog. Gaat wel weer over.