Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 30 januari 2012

Koffieshop voor haarfabrieken?

Of ze het nu aan elkaar hebben doorverteld weten we niet, maar de halve haarfabriekenpopulatie uit de Katbladbuurt is al langs geweest om aan onze sprietjes Nepeta te knabbelen terwijl de Kruidentuin nog vol staat met dat spul.
Maar goed, dit plantje kregen wij afgelopen zomer van Katja, dus het zal waarschijnlijk een heel goed ras zijn met extra lekkere aroma, zeg maar.
Wij hopen nu maar dat het de winter overleeft ondanks het voortdurende geknabbel en gewriemel.
Op de foto hiernaast ziet u het achterwerk van Charli (het werd opeens erg donker in de kamer....) terwijl hij vol overgave zijn snuit langs de blaadjes wrijft. Wij schatten zijn snuifpartij in op een minuut of drie.

Ook Wamy is al diverse keren op bezoek geweest, en deze keer dus eens niet om brokjes te jatten.
U ziet, terwijl hij aan het uiteinde van een sprietje snuffelt, houdt hij zijn ogen ondertussen in opperste zaligheid gesloten.













Dat Wamy erg gulzig is wisten we al, maar zijn onmatigheid geldt dus niet alleen voor het eten van brokjes doch ook voor zijn drugsgebruik.
Nadat hij een tijdje flink had zitten snuffelen en kauwen, wreef hij wild met zijn wangen en oren door het groen.
Wij hebben trouwens eens gelezen dat het spulletje ongeveer 20 minuten lang (hooguit) zijn werk doet en dat de haarfabrieken daarna hun belangstelling voor het kruid verliezen.
Wel, Wamy was ongeveer 10 minuten druk met het kruid in de weer.








Hoelang zijn trip vervolgens heeft geduurd hebben wij helaas niet kunnen meten.

Het is ons opgevallen dat alle bezoekers de takjes met opzet breken om vervolgens aan het geknakte deel te ruiken of likken.
Op bijgaande foto kunt u zien hoe Wamy het "knakje" in zijn neus lijkt te willen duwen.
Het plantje ziet er ondertussen erg rommelig uit, maar we zijn natuurlijk wel blij dat er door zovelen van genoten wordt!

2 opmerkingen:

Frans zei

Hangplek qatsnuivers.

de hoofdredacteur zei

Dat is een hele goeie! Die houden we erin!