Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 15 januari 2012

Visite van een kleine rooie.

Gisteren kregen wij zomaar opeens visite van een kleine rooie! Nee, geen bekende natuurlijk want anders hadden wij hem wel bij zijn naam genoemd.
Wel, de kleine kwam duidelijk voor Oscar, want hij keurde mevrouw K. geen blik waardig en hield zijn ogen gevestigd op onze rooie reporter.
Toen mevrouw K. wat te dichtbij hem kwam, bleef hij niet netjes stilzitten voor de foto. Maar afijn, je weet maar nooit waar het goed voor is om een plaatje van zijn zijkant te hebben; voor het geval inderdaad. Oscar had trouwens helemaal geen zin in spelletjes op dat moment, en stak de straat over.
Daar klom hij op zijn wielhuis (met zwembad inderdaad) en liep wat rondjes over de rand van het dak. Ja, duidelijk heel verveeld want hij liep hartgrondig te gapen.
En de kleine rooie?

Die stak eveneens de straat over en ging op het bankje naast de Poort zitten. Nu was dat ook een uitstekende plek om de Os in de gaten te houden, maar blijkbaar kon de kleine toch niet lang stilzitten.


Nee, want het ventje kwam overeind en kroop onder eerder genoemd wielhuis. Daar bleef hij wel enige tijd zitten.
Oscar ging ondertussen gewoon zijn gang op dat wielhuisdak. Beetje stappen, beetje drinken uit het zwembadje, niks bijzonders dus.

Mevrouw K. probeerde onderwijl te bedenken waar zij het vreemde ventje eerder had gezien. Ja, ze had het gevoel dat ze hem ergens van kende. Misschien was hij wel eens eerder op de redactie langs geweest? Zou kunnen, maar dat was dan vast al wat langer geleden, hoewel hij er nog niet zo oud uitziet.
In elk geval leek deze rooie niet verdwaald, zag er goed uit en droeg een mooi bandje met belletje en kattenluik-magneet.
Iemand die hem herkent?

Niet veel later was de kleine rooie net zo plotseling weer verdwenen als hij gekomen was. Hopelijk wist hij de weg naar zijn huis terug te vinden......

5 opmerkingen:

katja zei

http://www.leidschkatblad.blogspot.com/search/label/nieuwe%20kleine

U heeft hem inderdaad al verschillende keren gezien,maar wel een tijd geleden!

de hoofdredacteur zei

Goed gedaan, Katja!
Het is hem inderdaad echt! Toen aangereden gevonden! We vermoedden al dat hij het was, maar jij hebt het speurwerk verricht! Dank! Overigens, fijn om te zien dat hij weer helemaal is opgeknapt!

Inge zei

Wat een leuk ventje!

Wilma zei

Wat een heerlijk koppie! Zou hij erg ver van huis zijn?

mevrouw K. zei

@wilma:
Valt wel mee, hooguit een kilometer ongeveer. Maar hij is hier vaker geweest, alleen is dat alweer een tijdje geleden. Ik hou het wel even in de gaten....