Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 3 januari 2012

Goede wensen of brokjes jatten?

Na oudejaarsavond hebben wij nog nauwelijks haarfabrieken op straat gezien, maar Wamy kwam al snel bij ons langs om ons zijn goede wensen te brengen. Hoewel, het kan ook zijn dat hij (voor de sport natuurlijk) wat brokjes kwam jatten, want wij hoorden later dat hij ook al bij Charli was langsgeweest, maar midden in de kamer was tegengehouden door Ollie en toen maar had afgezien van zijn snelle snack.
Afijn, de Wams zat in elk geval bij het Poezenloket erg zielig naar binnen te kijken.

Toen de Boez een beetje stoer kwam zitten doen voor het raam (en daarbij erg boos en gevaarlijk keek), wendde Wamy zijn blik af. Hij wist dat zijn kansen op dat moment helemaal verkeken waren omdat de Boez hem nooit zou toestaan onze keuken te betreden.
Nog één keer gluurde de Wams even naar binnen, maar toen sprong hij van de stoel en huppelde in de richting van het Zooiplein. En sinds het regent hebben wij hem niet meer gezien, de kleine boef.

Geen opmerkingen: