Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 3 januari 2012

Kort bezoek van de Witte

De Witte (van de overkant van de Gevaarlijke Weg) is langs geweest om onze Schuilhut te controleren. Daar het vuurwerk voorbij is, denken wij dat hij de Storm aan voelde komen en "voor het geval" onze hut bezocht...
Wel, hij snuffelde wat aan de buitenkant maar heeft niet te binnenkant van de hut geïnspecteerd. Het kan zijn dat hij, na inspectie van de buitenkant, onze Schuilhut resoluut heeft afgekeurd.


Vervolgens leek de Witte van plan om onze Kerstboom aan een nader onderzoek te onderwerpen, en dat hadden wij helemaal niet erg gevonden want de boom moet toch één dezer dagen worden gesloopt! (En wij stellen enige hulp daarbij best wel op prijs....)

Helaas kreeg de Witte ons toen in de gaten en zag af van verdere activiteiten met betrekking tot de Kerstboom.
Als u deze foto trouwens goed bestudeert, ziet u dat Oscar nog steeds de boom bewaakt, al hebben wij hem al diverse keren duidelijk gemaakt dat dat nu niet meer hoeft. (Os zit helemaal rechts op het bankje, onder de plantenpotten, zeg maar; u ziet nog net zijn voorpoten.)
Os kwam tevoorschijn om de Witte te intimideren, en slaagde daarin; snel daarna stapte de gast van de overkant van de Gevaarlijke Weg op en verdween in de richting van de Kruidentuin.

3 opmerkingen:

ina zei

De Witte is mooi. En wat een trouwe bewaker is Oscar!

Annemieke zei

Wat een schatje, die Witte. En goed dat Oscar nog steeds zo goed zijn best doet!

katja zei

Wat een schattig snuitje heeft die Witte toch !