Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 26 januari 2012

Verschillende aard, gedrag en interesses...

Omdat wij vanuit de redactie recht door de Poort in (een stukje van) de Hoftuin kunnen kijken (mits er geen groot wielhuis op die plek staat geparkeerd), hadden wij Igor al zien rondscharrelen. Jawel, hij leek zelfs op jacht te zijn gezien zijn capriolen, en dus stuurde mevrouw K. de fotograaf erop af.
Natuurlijk ging Oscar mee, hij grijpt elke kans aan om een stukje buiten te lopen en nieuws te zoeken, weer of geen weer. Ideale reporter inderdaad, maar dat wist u al.Omdat Iegje na de begroeting van de Os direct onder de staart van onze reporter dook, besloot Oscar eerst maar eens op het muurtje te gaan zitten om zodoende zijn rozijntje buiten bereik van Igor te houden. Nee, Oscar is niet van zulke intimiteiten gediend en had gelijk flink de pest in.Igor had ondertussen een andere bezigheid gevonden, namelijk het bestuderen van de meesjes die vrolijk kwetterend in de boom van tak tot tak sprongen en fladderden. Echter, toen hij (erg onhandig) een poging waagde een manier te vinden de boom in te klimmen, vlogen de vliegebeestjes natuurlijk geschrokken weg. Wij moeten trouwens voor de eerlijkheid wel melden dat de betreffende boom niet erg klimwaardig is door gebrek aan duidelijke structuur, hoewel we de Boez er wel eens in hebben zien zitten (of eigenlijk "hangen").

De meesjes waren over de daken naar de Katbladstraat gevlogen, en Igor keek ze verbaasd en met spijt na. Wat nu, Iegje?


Oscar was bezig met heel andere dingen, namelijk het besnuffelen van een schuilplek onder een struik. Of zeg maar eigenlijk: DE schuilplek, want elke haarfabriek uit de buurt heeft hier al eens verstopt gezeten als er gevaar dreigde. Wel, zo'n plek moet je dus regelmatig aandoen want alleen zó kom je erachter wie hier pas nog is geweest, en elke Verkenner A van enig niveau zal dat willen weten en bijhouden.

Igor is voor zulk soort dingen nog een beetje te jong en ziet het nut er dus niet van in. En daar de vogeltjes waren gevlogen, richtte hij zijn aandacht weer op Oscar. Nee, totaal geen respect voor hardwerkende Verkenners.
Uiteraard had Oscar direct in de gaten dat Ieg weer snode plannen had. En toen hij zijn borst vooruit zette en Igor met zijn boze blikken duidelijk maakte dat er met hem niet te spotten valt, zette het jonge gastje zijn aanval niet door. Ja, een schijnbeweging maakt hij nog wel, maar trok zich direct daarna weer snel terug.Oscar ging verder met zijn Verkennerswerk, maar Igor volgde hem daarbij constant en zeer hinderlijk. De fotograaf probeerde Igor nog af te leiden en stelde voor een paar mooie portretfoto's van hem te maken, maar Igor riep iets als "Smeer die plaatjes maar in je haar" (dat meenden wij tenminste te verstaan) en verloor de Os niet uit het oog.


Oscar wilde doen voorkomen alsof hij zijn achtervolger niet opmerkte, maar wij zagen dat hij op zijn beurt Igor constant in de gaten hield omdat hij hem (heel terecht) niet helemaal vertrouwde.
Het werd een soort kat-en-muis spelletje, maar dan anders natuurlijk want je kunt Igor zeer beslist geen muis noemen en de Os al helemaal niet. Stel je voor! Nee.....


Toen Oscar aan zijn vijverinspectie begon (u heeft al eens in dit Katblad kunnen lezen wat zo'n inspectie inhoudt en hoe dat in zijn werk gaat), keek Igor aan de andere kant van de waterteil toe. Hoewel, eigenlijk probeerde hij een manier te vinden om Oscar even pesterig aan te tikken, maar het water zat ertussen, heh?

De fotograaf hoopte nog op een kleine plonspartij (doet het altijd erg leuk op de foto), maar had pech.Er was nog iemand die zat te hopen op een beetje spektakel, maar hij (Panda) had dus ook pech. Hoewel, het kan ook zijn dat Panda (als enthousiast lid van de partij Hof is Vol) de pest in had omdat hij opgesloten zat, want hier liepen dus wel twee illegalen die uitgezet dienden te worden, heh? En als je zo achter je raam zit word je wel gedwongen te "gedogen", al zit dat niet in je aard...

En zo zit het niet in de aard van Oscar om boos te worden op een hinderlijke stalker als Igor, al leek het er af en toe wel op of hij uit zou halen naar het brutale wolbaaltje.
Wel, de fotograaf had zo ongeveer 3 keer de tuin rondgelopen achter de twee haarfabrieken aan, en heeft met deze reportage (dachten wij) wel duidelijk weten te maken hoe twee haarfabrieken zich kunnen gedragen als ze beide niet in eigen gebied zijn en bovendien verschillende interesses hebben, maar toch niet overgaan tot het maken van echte ruzie.
Tijd dus om naar huis te gaan!

Igor vond het jammer dat we de tuin verlieten en liep ons nog een stukje achterna.
Nee, de Katbladstraat inlopen doet hij niet, dat is blijkbaar net een brug te ver (al hebben we hem wel eens een paar meter buiten de Poort zien scharrelen).

Wel, wij danken de fotograaf voor deze interessante reportage. Nee, heel spannend was het niet, maar wel erg leerzaam zullen we maar zeggen. Igor bleef overigens niet erg lang in de Poort zitten want hij had nog meer te doen. Erg belangrijke zaken inderdaad....

2 opmerkingen:

katja zei

Kijk, die Igor is tenminste eens een kat met een echte dikke wintervacht!!!

ina zei

De horrorwinter kan beginnen.