Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 9 januari 2012

Diner weer uitgesteld wegens onverwacht bezoek

We weten nu (zie vorig bericht) dat BW zich verschanst heeft in een buurt waar kaaskorstjes en gehaktballetjes op het menu staan, maar de reden dat hij zich niet meer laat zien in de Katbladbuurt kan natuurlijk ook liggen in het feit dat WW (Wittewangen) zijn territorium heeft vergroot en BW daarin geen toegang (of recht van overpad) verschaft.
In elk geval heeft WW het maar druk met kermen en heen en weer lopen, dag en nacht, door onze straat.
U ziet hem (op de foto hiernaast) de redactie voor de zoveelste keer passeren, en de opwinding op dat moment was zo groot dat al onze haarfabrieken een kijkje kwamen nemen zodra mevrouw K. de voordeur had geopend. Vandaar ook dat u Cera eveneens op de foto ziet zitten, en wel achter het paaltje (voor de veiligheid, denken we).

WW stopte even om onze (omgevallen) kerstboom te bestuderen en te besnuffelen. Het was trouwens sowieso een beetje een chaos in de geveltuin van de redactie. Nee, niet door de storm maar door heen en weer en op en neer springende haarfabrieken; zij waren dus wel heel erg uit hun doen. Was het volle maan? Volgens mevrouw K. was daar geen sprake van, maar ze heeft het niet nader onderzocht.
Wel, laten wij ons weer bepalen tot dat bepaalde moment en wat er nog meer gebeurde.Ah, daar sloop nog een vreemde haarfabriek rond! Hoewel, vreemd? Wij meenden Myo te herkennen, maar wisten het op dat moment nog niet zeker. In elk geval trok deze haarfabriek zich weer snel terug onder de tafel en dus konden wij hem of haar niet nader bestuderen.Japekoppie was ook naar buiten gekomen, en dat terwijl het eigenlijk tijd was voor het diner en hij daar al een poosje om had zitten zeuren. Maar goed, soms moet je je prioriteiten stellen, en als iedereen naar buiten is gegaan (u ziet Oscar ook nog net links op de foto en mevrouw T. Troy zat in de opening van de voordeur het schouwspel te volgen), kan jij natuurlijk niet achterblijven. Bovendien moest JK verhaal halen bij WW, want wie was het (had de gore moed!) die het uitstel van de (JK's) avondhap had veroorzaakt?


Ondertussen had mevrouw K. een bakje brokjes neergezet voor het geval WW misschien aan een onverdraaglijke honger leed, maar Cera verkeerde zo te zien in grotere nood. Hoewel, zij mag natuurlijk best een paar pondjes kwijt, al vindt zij zelf dat wij daar niet steeds zo moeilijk over moeten doen.
WW ziet er trouwens best goed uit, heeft een mooie, glanzende vacht en is niet mager, dus lijkt het erop dat hij niet ver bij ons vandaan woont en regelmatig aan de nodige voeding komt. Maar helemaal zeker weten doen we dat niet; wij zullen hem daarom goed in de gaten houden.

Misschien had JK wel iets van een bedreiging of waarschuwing in het oor van WW gefluisterd, maar in elk geval liep de laatste opeens de straat uit, richting Kruidentuin. Nu was de rust weer wedergekeerd en mevrouw K. dirigeerde de reporters naar binnen toe.
Zij wilde net de voordeur dichttrekken tot de andere vreemdeling weer tevoorschijn kwam.
Nee, dit was echt Myo niet! Bijna dezelfde tekening, ook dezelfde wit-verdeling maar toch met een klein verschil: Myo heeft nog wat wit boven zijn neus, deze heeft dat duidelijk niet. En wij hebben deze rakker bovendien wel eens eerder gezien, vermoeden dat hij van de overkant van de Gevaarlijke Weg komt, net als de Witte dus, die wij ook vaak in de Katbladstraat zien opduiken. Nou, ga je gang, dubbelganger van Myo! De brokjes zijn voor jou!
Wij vonden inderdaad later een volledig leeggevroten bakje, maar het kan zijn dat WW ook nog teruggekomen was, heh?
Waar de Boez (de enige afwezige) al die tijd had gezeten? Wel, die had niet gezeten maar gelegen, en wel op het logeerbed. Dat was omdat hij zich de hele dag suf had gerend (buiten), tot al zijn energie op was en hij nodig moest gaan slapen om weer op krachten te komen. En in dergelijke gevallen interesseert het hem helemaal geen donder als er buiten de slaapkamer sprake is van opwinding, rellen of chaos. Nee, dan moet er, wegens totale uitputting, heel, heel hard geslapen worden....

3 opmerkingen:

Nathalie zei

Beste mevrouw K.

Het was gisteravond wel degelijk Volle Maan!

Mijn kittens hebben ook de hele dag buiten gedolt en Mimi is in de vijver gevallen.

's Avonds ben ik met Arthur op onze ronde door de wijk geweest en hij wilde per se de weg over. Helaas denkt hij dat als hij bij mij is, ik dan de auto's wel tegenhou! Het ging gelukkig goed en op de terugweg kon ik hem gelukkig oppakken en de weg over dragen....


Groetjes Nathalie


P.S. De hechtingen zijn uit de poot van Rose en ze mag het kapje af!

Mevrouw Katblad zei

Kittens? Waar zijn de foto's?
Gefeliciteerd met Rose! Wat zal ze blij zijn....

katja zei

Zo te zien op de bovenste foto heeft WW zo mogelijk nog grotere wangen dan BW!