Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 1 januari 2012

Na een zware nacht: GOED BEGIN!

Jawel, wij hebben deze nieuwjaarsnacht weer overleefd. Voor onze haarfabrieken was het een hel, we kunnen niet anders zeggen. Toen het geknal in volle hevigheid losbarstte, ging mevrouw K. een kijkje nemen op de bovenverdieping; ze kon het niet laten. Oscar en Japekoppie waren beneden al onder de sofa gekropen, de Boez lag onder ons dekbed, Cera had zich verstopt onder het dressoir en mevrouw Troy lag onder het logeerbed. Boez schoof in paniek onder het dekbed heen en weer, op zoek naar nog meer veiligheid. Het was hartverscheurend hem zo angstig te zien. Mevrouw K. is toen bij hem gaan liggen, en Boez kroop tegen haar aan, sloeg zijn nageltjes in haar trui en liet niet meer los. Zo hebben we gelegen, anderhalf uur lang, tot de meeste herrie over was. Daarna kwam iedereen voorzichtig uit zijn schuilplaats en verzamelden de haarfabrieken zich op het bed.
Wij zijn nog even naar beneden gegaan om te kijken hoe het met Oscar ging, maar die lag nog steeds onder de sofa. Heel veel later is hij op de bank gaan liggen, en tegen vijven waren ze allemaal zover dat ze even een hapje konden gaan eten en een rondje door de kamer wilden lopen. Even de poten strekken, de stress eruit zeg maar. Om half zes ging er nog een bom af voor ons huis....
Vanochtend wilden de haarfabrieken een frisse neus halen en mevrouw K. heeft ze laten gaan. Voorlopig is het stil, de meeste mensen zullen nog wel slapen. Japekoppie heeft vol overgave lopen braken. Straks wordt het vast wel weer beter. Wij overwegen een klein kaasproeverijtje voor hem te organiseren, vanmiddag, en te doen alsof er niets (meer) aan de hand is. We gaan dus weer "gewoon doen", want zo hebben onze haarfabrieken het het liefst.....

EEN HEEL GOED NIEUWJAAR ALLEMAAL!

5 opmerkingen:

Annemieke zei

Nogmaals gelukkig nieuwjaar - hier dus ook weer rustig. En inderdaad - sommige vuurwerken klinken meer als bommen/granaten. Er is in Hoofddorp weer voor een vermogen de lucht in gegaan.

Sandrazz zei

Lieve allemaal, een heel fijn 2012 vol gezelligheid, lekkere hapjes en goede gezondheid.
Groetjes van Sandra, Snork & Doezel

Jacq. zei

Voor iedereen een mooi nieuwjaar!
En fijn dat het geknal weer voorbij is, joepie!!!

katja zei

Een goed nieuwjaar gewenst allemaal !

Voor Faffie is het maar een geluk bij een ongeluk dat hij bijna doof is, want hij was gisteren lang niet zo bang als vroeger (dan kroop hij ook altijd helemaal weg). Nu lag hij eigenlijk gewoon een beetje te slapen.
Achgossie, de Katbladkatten...en dan vooral Boez, erg zielig maar ook wel schattig... Ik vraag me altijd af of een bange kat echt steun heeft aan een persoon, maar bij zo'n verhaal hoef je je dat niet af te vragen natuurlijk...

Inge zei

Een gezond en gelukkig 2012 iedereen!
Fijn dat je Boez zo kon troosten.
Ik ben met Bob in de badkamer gaan zitten omdat ik wilde dat hij toch wat zou eten. (Hij verbleef al de hele dag onder mijn bed)En toen liep hij spinnend en kopjes gevend rond en at een klein beetje. Daarna wilde hij weer onder mijn bed en kwam er vanochtend pas onder vandaan.