Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 9 januari 2012

Nieuws over Bollewangen (Pincho)

Wij hebben BW al sinds juli niet meer gezien in de Katbladbuurt, maar hebben laatst gehoord dat hij regelmatig gesignaleerd wordt in een andere buurt in Leiden.
BW laat zich trouwens al een jaar of 5, 6 regelmatig zien in deze buurt, en gedraagt zich daar voorbeeldig. Hij laat de daar wonende haarfabrieken met rust en doet zelfs ook andere (vlieg-)beesten geen kwaad!
Op bijgaande foto ziet u hoe BW toekijkt hoe een meeuw stukjes kaaskorst zit te verorberen. Hij zorgt er natuurlijk wel voor dat hij zelf ook aan zijn trekken komt....

BW (Pincho dus) hobbelt graag in deze buurt over de kleine dakjes van schuurtjes en keukens, en krijgt met grote regelmatig allerlei lekkernijen toegeworpen.
Op nieuwjaarsdag bestond zijn feestmaal uit twee kleine kippen-gehaktballetjes met knoflook, rode peper en koriander. Wij snappen dus heel goed dat hij liever daar rondhangt dan in de Katbladbuurt!
Volgens mens Frans (die ons deze foto's toezond), ziet BW er goed uit, maar Frans heeft niet goed kunnen zien of de kater nog beschikt over zijn volledige wapenuitrusting, zeg maar. En daar zijn wij toch wel erg benieuwd naar! Nadere berichten daaromtrent wachten wij maar geduldig af.
Wij bedanken Frans hartelijk voor zijn informatie en foto's!

9 opmerkingen:

Jacq. zei

Fijn om te zien dat BW het zo goed doet/heeft. Wat een lekker koppetje heeft hij toch!

ina zei

BW ziet er inderdaad heel goed uit,
een tevreden trek op zijn bolle toet.

Hans zei

Gezien de opmerking over het correcte gedrag en de niet bolle wangen, is het BW wel?

Frans zei

Hans: dat is een retorische vraag. Het komt vaker voor dat dieren en mensen aan de randen van hun territorium ander gedrag vertonen. Pincho's wangen waren een half jaar geleden plotseling gecoupeerd.

de redactie zei

Maar zijn "bitterballen" zijn nog steeds intact, toch?

Frans zei

We zullen hier in de gaten houden of zijn geurspuit en krachtig klokkenspel nog tot zijn reguliere biljartuitrusting behoren. Onze afhaalsiamees blijkt i.i.g. een schot in de roos.

Truus zei

Hij heeft een beetje een hamster snoet:)

Truus zei

hij heeft een beetje een hamster koppie:)

Truus zei

Hij heeft een beetje een hamster snoet:)