Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 8 januari 2012

Os en Wagen

Wij (en u ook, als u dit Katblad goed leest) wisten al dat Oscar veel belangstelling heeft voor "watermanagement", maar ook dat hij graag bovenop wielhuizen verpoost. Wel, hij heeft nu deze twee hobby's weten te combineren en riep ons om daar getuige van te zijn.
Ja, op de foto hiernaast ziet u inderdaad een wielhuis, maar dan wel een bijzonder soort. Wij hebben vernomen dat dit geval nog de weg op mag ook, en zijn daar eerlijk gezegd erg verbaasd over. Waarom? Wel, kijkt u rustig met de Os en de fotograaf mee!
(En daarvoor moet u naar de volgende foto....)

Bovenop het wielhuis vinden wij een heus zwembadje. Ja, je kunt het basin ook heel goed als drinkbak gebruiken en de Os doet dat dan ook, maar af en toe glijdt hij uit als hij op de rand loopt en dan is het weer een bak die zeer geschikt is om je poten in te wassen (of in af te spoelen).
Ja, erg mooi en handig Os, maar ga effe opzij want dan kunnen we het basin wat beter op de foto zetten!

Dank je Os.
Wel, u ziet het: reuze handig, heh? Ja.....Oscar is ondertussen alweer bezig met belangrijkere zaken, zoals het bekijken van de loop van het water, vooral wanneer blijkt dat het natte spul een andere weg zoekt wanneer hij diepe pootafdrukken in het "dak" van het wielhuis achterlaat. Nee, tot zijn verbazing blijft de plas niet helemaal op één plek en hij vindt het daarom erg interessant om de stroompjes te volgen.

Ach, hier loopt niks naar beneden, en dat betekent dat het water dus ergens anders heen gaat.
Mevrouw K. is ondertussen ook erg geïnteresseerd geraakt in het gevolg van de werking van de zwaartekracht, en kijkt met hem mee.
Hé Os, je moet deze kant uitkomen, want hier gebeurt het!
Jawel, hier loopt een klein beekje van achter naar de voorkant van het wielhuis, en vervolgens gaat het via de voorruit naar de straat. Heel interessant inderdaad.
Nog verrassender is de bult in het dak, maar die kunnen wij u verklaren: het is een bezem die het dak hoog moet houden. Ja, om het ontstaan van nog een zwembad te voorkomen inderdaad.
Oscar loopt ondertussen nog een rondje om het basin heen om zodoende het stroompje verderop wat groter te maken. Hij glijdt toch nog een keer uit met één poot, maar Os maalt niet om een paar natte tenen. Daarvan waren wij inderdaad al op de hoogte.Wel, voor de curiositeit maakte mevrouw K. nog een plaatje van het interieur van het wielhuis.
Wij snappen nu des te beter dat Bohr niet graag in dit vehikel wordt meegenomen naar de dierenarts, of waar dan ook naartoe. Ja, want de trotse bezitter van dit antiek stukje vervoersmiddel is het hij-mens van Bohr.... Wij hebben trouwens uit zeer betrouwbare bron vernomen dat het mens graag dit wielhuis wil verkopen, maar snappen daar helemaal niets van. Immers: het is prachtig speelobject voor haarfabrieken, toch? En bij droog weer zetten we er gewoon even de tuinslang op! (Nee, mevrouw K. gaat niets kopen want zij heeft al een wielhuis....)


Oscar heeft nu ook ontdekt waar het water naar beneden op de straat klettert, en is hard toe aan een denkpauze, zo te zien.
Nee, watermanagement is niet zo eenvoudig als het lijkt, en daar is deze reportage een aardig voorbeeld van.

Wij danken tenslotte onze reporter Oscar voor zijn zeer belangrijke bijdrage aan deze bijzondere reportage.

2 opmerkingen:

ina zei

Ik zie dat er ook een binnenbad is.

Mevrouw Katblad zei

Ja, goed heh? Kopen?