Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 12 januari 2012

Lekker luieren overdag. Maar 's nachts?

Zoals wij al eerder schreven: mevrouw K. ging op huisbezoek bij Igor. Wel, zij werd hartelijk ontvangen door het ventje, al was hij niet bereid om van zijn plek af te komen. Nee, wij moesten maar naar hem toe, en dan mochten we hem nog aaien ook. Graag zelfs, ja.Zeg, waarom heb jij je voerbak naast je slaapplek staan? Ah, je laat je graag bedienen dus! Aanliggen, zoals bij de Romeinen! Je hapt en kauwt wel zelf?
Ja, je hebt prachtige ogen, Igor! Kleurt goed bij de rest van het interieur....

Wel, we mochten Igor uitgebreid aaien, zelfs over zijn superzachte buikje. Nee, het babyvet is hij allang kwijt, hij is nu mooi slank, al ligt hij de hele dag te snurken. Maar 's avonds en 's nachts trekt hij er graag op uit, dus misschien doet hij dan zijn gymnastiekoefeningen wel!

Zo, nog even een close-up van dat lekkere koppie, heh? Want enige bewegingen hoeven we verder niet te verwachten.....

Toevallig echter hoorden we die volgende avond van een buurman dat hij Igor 's nachts op zijn balkon in de weer had gezien, vechtend met een andere kat. En Igor had verloren en moest vluchten...
Wie die kat was? Dat wist de buurman niet, maar toen wij hem een paar foto's hadden gestuurd van mogelijke kandidaten, wees hij zeer beslist WW (Witte Wangen) aan! En later hoorden we van MaGiz dat WW ook bij haar op bezoek was geweest, nota bene op haar balkon bij het kattenluik van Gizmo en Sonny! Wel, als Igor deze WW vaker ontmoet in de nachtelijke uurtjes en nog ruzie met hem maakt ook, dan snappen wij dat hij overdag erg moe is en vooral wil slapen.....

Maar nu gaan we even terug naar de huiskamer van Igor, want Caja wilde ook graag op de foto...

We maakten een hele serie maar kozen voor deze omdat ze hierop geen rode oogjes (van de flits) heeft.

Caja gaat ook regelmatig naar buiten, maar komt nauwelijks in de Hoftuin. Misschien 's nachts wel, maar dan slaapt onze fotograaf altijd dus dat kunnen we niet bewijzen.
Ja, ook Caja is een prachtige haarfabriek, en zo elegant ook, heh?

Een zwarte haarfabriek is helaas altijd moeilijk te fotograferen. Wij hopen haar nog een keer in de tuin tegen te komen, als de zon schijnt....

Waar Lotje was? Dat weten wij eigenlijk niet. Maar Iwan hield de wacht bij de kippen, en toen wij het pand verlieten zat zijn dienst er net op.
Wel, Iwan zien wij vast binnenkort buiten wel weer een keertje, als hij zich tenminste los kan maken van het kippenhok. Er is namelijk één kip met wie Iwan een bijzondere relatie schijnt te hebben. Of was het nu andersom? Het is nog te vroeg om daar meer over te vertellen, maar we houden het voor u in de gaten.

6 opmerkingen:

ina zei

De betreffende kip heet Julius en u begrijpt uit zijn naam vast wel dat hij geen kip is maar een haan.

mevrouw K. zei

Maar mevrouw Ina, dat zouden we toch stil houden? De gevolgen van deze mededeling zijn toch echt voor u!

ina zei

Oei, dat was ik even vergeten. Maar ik ga ervan uit dat degene die hier bezwaar tegen heeft het katblad niet leest.

Inge zei

Nou word ik wel erg nieuwsgierig naar de relatie van Iwan & Julius...

Caja is een prachtige poes! Ik ben dol op zwarte katten.

Hans zei

Is het dus uit het kippenhok komen? De haan of Igor? Maar wat ben je toch mooi Igor. En de foto's, mevroue Katblad, weerspreken uw eigen opmerking. Wat kan je toch mooie foto's van zwarte katten maken!

Mevrouw Katblad zei

Om een eind te maken aan alle geheimzinnigheid: de haan Julius is een illegaal. Hij begint al (is nog jong) leuk te kraaien, en dat is voor sommige buren een probleem. Wilt u deze informatie svp geheim houden?