Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 20 januari 2012

Het nakijken hebben....

Ach, is Wamy op de redactie gekomen om te spelen met het nieuwe speeltje? Wat schattig!
Nou, vergeet het maar. Nee, Wamy was natuurlijk gekomen om brokjes te jatten, maar zag na zijn geslaagde actie - met als bijkomend gevolg: puinhoop in de keuken - zijn vluchtroute geblokkeerd door onze twee jongste reporters, de Boez en Oscar. Die zaten namelijk bij de voordeur te wachten om de Wams in elkaar te kunnen slaan, vandaar dat de kleine dief zo verstandig was om zijn vertrek nog wat uit te stellen.

Daar hadden onze twee reporters niet op gerekend. Ze zaten helemaal klaar om eens even lekker los te kunnen gaan, maar Wamy bleef liggen waar hij lag. Oscar werd het echter tenslotte zat en verdween door het kattenluik naar buiten; hij moest waarschijnlijk zijn wielhuis met ligbad nog inspecteren. Boez koos toen een andere positie, namelijk achter de deur bij de trap, zodat hij Wamy van achteren kon aanvallen. Maar op de slimheid van de Wams had hij niet gerekend. Het diefje hoorde namelijk het luikje klepperen, nam een sprintje en vloog direct achter de Os aan naar buiten. Boez had daar niet op gerekend en had dus mooi het nakijken....

2 opmerkingen:

Annemieke zei

Haha! Hij wordt steeds gehaaider.

katja zei

't Is ook eigenlijk wel vertederend, hoe Boez probeert Wamy in de val te lokken, door om de hoek te gaan zitten en dat het hem dan net weer niet lukt...