Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 28 januari 2012

Verwend mormel!

Net toen Japekoppie wilde gaan spelen met de ring met oplichtende bal, kreeg Boez ook zin om zich met dat speeltje te gaan vermaken. Er was even wat gesteggel, maar tenslotte nam de Boez het speelgoed in beslag omdat hij vindt dat hij daar meer recht op heeft dan Japekoppie. Boez nam zó plaats (binnen de ring) dat Japie alleen nog maar kon toekijken, en daar onze oudste Verkenner A niet van ruzie houdt, liet hij zich door de Boez "ringeloren".
Nee, de Boez is niet altijd even lief en gedraagt zich als de verwende jongste van het gezin. Jawel, mevrouw K. trekt hem inderdaad af en toe een beetje voor omdat de Boez haar met zijn ogen en vele kopjes weet te chanteren. Hij chanteert eveneens de lezers van dit Katblad met diezelfde ogen, dat kunt u zien als u de stemming bekijkt (bericht hieronder) betreffende de leukste T-shirt-foto.
En straks kruipt hij (Boez) weer purrend en slijmend onder het dekbed, wetende dat hij daarmee mevrouw K. nog meer voor zich wint. En zij trapt daar natuurlijk weer in.
Arme Japekoppie. Nee, die doet niet aan slijmen, behalve natuurlijk als er een kaasproeverijtje is, maar dat is van een andere orde en daar gaat het nu niet over. Nee.... Boez eist het mooiste speelgoed van de redactie op. Kan moeilijk delen. Is dus eigenlijk gewoon een verwend mormel.....

1 opmerking:

Annemieke zei

Ja, ik viel ook voor de grote ogen van de Boez!