Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 2 januari 2012

Bohr begint jaar goed: zonder vlooien!

Bohr is (hebben wij uit zeer betrouwbare bron vernomen) de jaarwisseling goed doorgekomen. Haar hij-mens had onder het aanrecht een holletje gemaakt van een slaapzak met kussen, en daarin weggedoken heeft ze gewacht tot het gedonder voorbij was.
De haarfabrieken van de Hoftuin hebben sowieso minder last van het vuurwerk gehad dan andere katten uit onze buurt, omdat de huizen ingesloten liggen zodat het lawaai van de straat daar niet zo doordringt. Wij hadden al van het mens van Myo gehoord dat het in het Hof rustiger was dan elders, en andere mensen hebben dat bevestigd. Wellicht moeten wij volgend jaar onze haarfabrieken bij Bohr te logeren brengen heh? Hoewel, van twaalf tot één ben je natuurlijk nergens veilig, qua herrie dan.

Bohr is trouwens op dit moment (van de foto) niet zo bereid tot een interview. Dat komt doordat mevrouw K. haar hij-mens heeft bijgestaan met het toedienen van een vlooienpipetje, en in feite degene is die het vieze, natte goedje in haar nek op haar huid heeft gedrukt. Ja, dat was nodig blijkbaar, want Bohr had het de laatste tijd te vaak te druk met krabben en het vorige pipetje was alweer een tijdje geleden toegediend. Het ook kan zijn dat het verwijderen en vervangen van het zeer hoogpolige tapijt (vorige maand) enige invloed heeft gehad op het "slapend" probleem.
Zoals bijna alle haarfabrieken heeft Bohr een pesthekel aan dit pipet-ritueel, en vandaar dat ze zich hevig verzette tijdens de behandeling.
Wij vermoeden dat mevrouw K. nu even geen goed meer kan doen bij haar, maar dat gaat vast wel weer over. Toch?
Wij wensen dit lieve Schildpad-meisje een rustig 2012 toe, zonder al te veel pesterijen van de jongens van Hof is Vol! Zet 'm op, Bohr!

1 opmerking:

iwan,caja,lotje,igor zei

mevrouw Katblad, wat hebt u gedaan?
Door over die stomme vlooiendruppels te schrijven hebt u ons mens daar ook weer aan herinnerd, nu zijn wij ook weer de klos. Bedankt, hoor!