Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 11 januari 2012

Hopelijk geen buikpijn.....

Gistermiddag kregen wij weer eens bezoek van Wamy. Hij had al een paar keer geprobeerd de redactie binnen te dringen, en daarnaast had hij het ook al erg druk gehad met het openen van het kattenluik van Charli, maar dat was op slot helaas (vanwege het huisarrest van Charl).
Wel, natuurlijk had hij zodoende zwaar de pest in en uitte zijn ongenoegen door Oscar en Cera lastig te vallen. Oscar pikte dat natuurlijk niet en gaf de Wams een pets voor zijn snuit, maar de Wams sloeg bliksemsnel terug (zie foto). Cera was gevlucht en stond iets verderop afwachtend toe te kijken.

De Os had geen zin in een vechtpartij en trok zich terug op de tafel voor het buurhuis.
De Kerstboom die u ziet is inderdaad van de redactie; nog niet opgehaald door de gemeente maar nog steeds in zeer goede conditie. Helaas zonder kluit....
Wamy verkoos onder deze boom te blijven zitten. Waarom? Wij gingen het hem vragen.

Wel, de Wams wist het zelf ook niet zo goed. Wij vingen van hem op dat hij zijn dag niet had en een tikje chagrijnig was. Had hij dan misschien ruzie gehad thuis? Waren er problemen met zijn asielaanvraag? Ruzie met Sonny gehad? Met Gizmo dan misschien?
Nee, hij wilde liever niets kwijt want wellicht zouden zijn uitspraken in zijn nadeel kunnen werken, heh? Bij de asielaanvraag inderdaad. Wij drongen daarom verder niet aan....
Mevrouw K. ging op weg naar Igor en zijn familie, maar daarover later meer.
Zij keek nog één keer om en zag dat Wamy weer onder de boom was gekropen en dat Os en Cera samen op de tafel zaten te smoezen. Het zag er niet naar uit dat hier nog iets spannends zou gaan gebeuren, en daarom liep ze snel de Poort door naar Iwan's straat.

Toen mevrouw K. echter een tijdje later terugkwam, ontdekte ze vijf lege voerbakjes in de keuken. Nou, dan was het toch nog een beetje een leuke dag geworden voor de Wams, heh? Ja, maar het was dan wel te hopen dat hij geen buikpijn had gekregen van al die brokken....

1 opmerking:

ina zei

Ach, wat kijkt Wamy vreselijk zielig. Je zou hem echt een bak eten geven als je niet beter wist.