Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 16 januari 2012

Tikje chagrijnig door slaaptekort...

U ziet hier Kaija; ze begint net aan een kleine wandeling (rondje om de tuin heen).
Kaija woont aan de rand van de Kruidentuin en komt heel af en toe een kijkje nemen bij de redactie in de Katbladstraat. Dat is hemelsbreed maar een metertje of 50 en dus best te belopen, maar Kaija houdt niet zo van de drukte die vaak bij onze buitentafel heerst en daarom blijft ze liever in de buurt van haar eigen huis.
Uit betrouwbare bron hebben wij nu vernomen dat Kaija en haar huisgenote Siep zich de laatste tijd nogal ergeren aan het gekerm en de regelmatige aanwezigheid van WW in hun tuin. En dat is nog niet alles, nee, WW komt zelfs ook aan de achterkant van hun huis zijn klaaglijke liederen zingen, en doet dat natuurlijk het liefst 's nachts...

Bovendien markeert WW alles wat hij tegenkomt, en daar gaat de lol op den duur vanaf; elk struikje in de Kruidentuin heeft ondertussen zijn geur en het heeft al een paar dagen niet echt goed meer geregend.
Wel, Kaija is dus een tikje chagrijnig, en haar mens trouwens ook (slaaptekort).

Wij hebben nog geen berichten ontvangen van mensen die WW buiten het Katbladgebied hebben gesignaleerd, dus denken dat hij niet al te ver van ons verwijderd woont. Maar mocht u WW ergens hebben zien lopen, meldt het ons, we kunnen misschien op die manier erachter komen waar hij vandaan komt!

Geen opmerkingen: