Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 17 januari 2012

U moest eens weten!

Zomaar Myo op bezoek? Wel, zijn mens was op visite bij mevrouw K. en Myo is erg aan hem gehecht, dus als het even kan volgt hij zijn mens als die niet te ver van huis gaat..
Toevallig had mevrouw K. net het Poezenloket geopend (even wat lekkere, frisse vrieslucht binnenlaten), dus Myo bofte, want zo kon hij zijn mens beter in de gaten houden. (En dat mens zat dus aan de Nespresso, maar dat spreekt vanzelf want het was nog midden op de dag....)
Wel, in elk geval hoorden wij (toen we opmerkten dat wij Myo niet zo vaak in de Hoftuin zagen), dat de partijleider van Hof is Vol vooral 's nachts zijn rondjes loopt. Niet zozeer omdat hij dan persé vreemdelingen uit het Hof wil slaan (hoewel, zo nodig moet dat natuurlijk ook gebeuren), maar meer om te kijken of er misschien vuilniszakken klaarstaan aan de straat.Jawel, want al ziet Myo er op deze foto's allerschattigst uit, hij is wel degelijk een boef die er regelmatig op uit trekt om met zijn nagels het zwarte plastic te scheuren en de zakken op hun inhoud te controleren. Honger? Nou, gewoon lekkere trek, zeg maar. En u moest eens weten wat de mensen niet allemaal weggooien!

Na zijn eerste Nespresso wilde het mens van Myo er nog wel één, want het smaakte hem best. Ondertussen was WW gearriveerd, die liep wat te klieren en kermen, en bovendien zagen wij ook nog de Witte van de overkant van de gevaarlijke weg rondscharrelen bij de redactie. Myo kon niet zo goed omgaan met al die drukte en besloot tenslotte naar huis terug te keren, zonder zijn mens.
Vanochtend hebben wij de vuilniszakken op straat gecontroleerd (de vulliswagen zou komen), maar we zagen geen opengescheurde zakken. Zeker te koud geweest, Myo?

2 opmerkingen:

ina zei

Myo heeft wel een bijzondere relatie met zijn mens, he?

Inge zei

Myo ziet er helemaal niet uit als een vuilniszakken schooier met dat lieve roze neusje.
Het zijn vast en zeker meeuwen die de zakken openscheuren....