Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 5 januari 2012

BW leeft nog!

Via Aaf Verkade (van Kat Uit de Gracht) hebben wij vernomen dat Pincho (alias Bollewangen) kort geleden is gesignaleerd op een dak van een huis aan de Minnebroersgracht, Havengebied dus. Bw schijnt daar al enige tijd rond te hangen en krijgt van één van de bewoners regelmatig stukjes kaas toegeworpen. Veel meer weten wij op het ogenblik niet.
De foto hiernaast is van eind juli van het vorig jaar; wij zagen hem toen voor het laatst in de Katbladstraat, flink gehavend en broodmager. Omdat hij zich vervolgens niet meer liet zien, vreesden wij het ergste.....
Nu is BW (Pincho) dus weer opgedoken, hij schijnt het goed te maken en dat doet ons deugd! Inmiddels hebben wij mail-contact met iemand die wat foto's van BW op zijn dak heeft gemaakt, en we zullen deze plaatjes binnenkort publiceren, hopelijk met wat meer informatie over de "echte" kater!
Onkruid vergaat niet, heh? BW heeft blijkbaar gewoon even gekozen voor het verkennen van een ander gebied!
Wij weten overigens nog steeds niet waar "Witte Wangen" vandaan komt (de onbekende kater die de laatste tijd steeds vaker opduikt in de Katbladbuurt); hij liep vannacht en vanochtend vroeg weer te kermen voor onze voordeur.....

2 opmerkingen:

ina zei

Fijn om te horen dat het goed gaat met BW. WW was de afgelopen nacht ook weer flink aan het loeien, ik denk dat hij toen in de Hoftuin zat. En dat met die storm..

Annemieke zei

Inderdaad fijn om een teken van leven te horen over BW! En dat er mensen zich over hem ontfermen.