Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 13 januari 2012

Zet 'm op, Faffie!

Mevrouw K. vond het hoog tijd om eens op ziekenbezoek te gaan bij de haarfabriek van onze bijlage-redacteur Katja, Faffie genaamd.
De Faf maakt het de laatste tijd niet zo goed. Hij is 18 jaar en kampt al wat langer met gezondheidsproblemen (daar kunt in in onze bijlage over lezen), maar nu heeft hij echt geen trek in eten meer en is ondertussen als een veertje zo licht.....
Toen wij kwamen lag Faffie in zijn mandje bij de kachel te slapen.Faffie had eerst niet zo goed in de gaten dat mevrouw K. foto's van hem nam. Hij is namelijk wat doof en ziet ook niet al te best meer. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat vreemde mensen hem in het totaal niet meer interesseren; dat krijg je nu eenmaal op die leeftijd. Nee, Faffie wilde vooral met rust gelaten worden, al vond hij het best wel fijn dat het bezoek hem even kwam aaien.

Omdat Faffie zo slecht eet, biedt zijn mens Katja hem regelmatig allerlei lekkers aan zodat hij nog wat binnenkrijgt. En Faf doet dan erg zijn best om haar tevreden te stellen, maar veel gaat er niet in.
Zo zagen wij hem op de vensterbank hooguit twee kattensnoepjes wegwerken, meer bliefde hij niet.En daarna dronk hij nog een slokje water.
Ja, Faffie is nog steeds een prachtige haarfabriek! En zo heerlijk zacht!
Door het nuttigen van een hapje en een slokje was Faffie erg moe geworden en moest hij even uitrusten op de vensterbank.
Hier zit hij nog netjes op het randje, maar even later zou hij er zomaar plotseling vanaf vallen, en dat was behoorlijk schrikken, niet alleen voor hem maar ook voor zijn mens Katja en mevrouw K.
Toen hij eenmaal (geholpen door zijn mens) weer op vier poten stond, stapte hij wankelend terug in zijn mandje om vervolgens weer verder te gaan dutten.

(Ondertussen is Katja weer met haar Faffie bij de dierenarts geweest om - voor een meer uitgebreid onderzoek - bloed bij hem af te laten tappen, en de uitslag daarvan moet even worden afgewacht.)

Toen Faffie weer lekker lag te snurken, kreeg Kat bezoek van een buurhaarfabriek.

Dit is dus Jip. Ook over hem heeft u al eens kunnen lezen in onze bijlage, want Jip is een vaste bezoeker van Katja en vooral van de Nepeta in haar tuin.
Nu mocht hij ook wel eens binnenkomen bij Faffie, maar dat mag hij nu niet meer. Het is namelijk zo dat Jip af en toe vlooien heeft (hij heeft nota bene een vlooienallergie!), en laatst had hij daar een paar van mee naar binnen genomen.

Het gevolg was dat Faffie opeens (na een tot nu toe vlo-loos leven!) ook last kreeg van het gespuis, en op zijn 18e nog een vlooienpipet in zijn nek moest krijgen. Omdat Faffie toch al zo zwak is, is het dus beter om voortaan Jip met zijn "vriendjes" buiten te houden.

Op de foto hiernaast ziet u Jip rondscharrelen in de tuin; hij rolt nog regelmatig in de uitgebloeide, dorre bos Nepeta.

Wel, tenslotte willen wij nog even aan u kwijt dat Katja vandaag JARIG is!
Wij feliciteren haar van harte, wensen haar en Faffie een fijne, zorgeloze dag toe en hopen dat de Faf toch nog mag herstellen. Sterkte Katja!

9 opmerkingen:

Jacq. zei

Gefeliciteerd, Katja!
En Faffie,zet 'm op!!!

Annemieke zei

Gefeliciteerd Katja! En succes Faffie.

ina zei

Gefeliciteerd, Katja, en ik hoop dat Faffie weer opknapt. Sterkte.

Inge zei

Gefeliciteerd Katja! En succes voor Faffie!

Nathalie zei

Gefeliciteerd nog Katja!!

Ik wens je nog veel fijne momenten met Faffie toe :-).

Mevrouw Katblad zei

Helaas erg slecht nieuws over Faffie; zijn lever en alvleesklier werken niet meer goed. Behandelen op zijn leeftijd heeft geen zin, zou te zwaar zijn.
Wij wachten verder nieuws van Katja af....

katja zei

Allereerst iedereen natuurlijk bedankt voor de felicitaties en ook de sterkte-wensen voor Faffie! Het gaat op het moment-naar omstandigheden, zoals men zegt-goed. Hij eet minibeetjes, maar wel zelf, als ik het hem aanbied, bijv. acht snoepjes/wat nutricalpasta/beetje a/d. Hij drinkt zelf, lijkt geen pijn te hebben en ook niet misselijk te zijn.
Ik kijk het aan hoe lang ik hem nog een beetje kan vertroetelen en dat ik ook nog het idee heb dat ie dat leuk vindt...

Annemieke zei

Dat is inderdaad slecht nieuws! Arme Faffie - vertroetel hem maar goed - hij weet zelf inderdaad het beste wat hij wil.

katja zei

Ik bedoel dus nutri-plus pasta (hoe ik nou weer bij nutrical kom? Dat is geloof ik voor menselijke bejaarden)