Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 16 januari 2012

kort nieuws: weer een foutje van mevrouw K.

Mevrouw K. heeft vanochtend weer eens niet goed nagedacht en kreeg enkele uren later de rekening gepresenteerd. Wat er aan de hand was? Wel, wij zullen het u vertellen.

Zij (mevrouw K. dus) moest zo nodig een kopje Nespresso zetten (wat vrij normaal is) en liet zich onderwijl afleiden door Oscar, die op het aanrecht stond te schreeuwen om nog een bakje Gourmet, wat hij natuurlijk niet kreeg. In haar poging Oscar van het aanrecht te werken en tegelijkertijd een zoetje uit het doosje te drukken, vloog er zo'n klein wit pilletje op de grond en rolde onder het aanrecht(kastje). Nog niks aan de hand zult u zeggen, maar dat komt nog.
Ja, want mevrouw K. raapte het zoetje niet direct op (lui mens) maar dacht: dat komt straks wel, als ik mijn tweede kopje ga halen. En daarmee beging ze een grote vergissing. Wilt u nog verder lezen? We waarschuwen u alvast, want het wordt straks echt heel smerig; u moet het dus zelf weten...

Toen mevrouw K. haar tweede kopje ging halen en klaar stond om met een extra lange pollepel het betreffende pilletje onder het keukenkastje vandaan te lepelen/schuiven, kon zij het nergens meer vinden. Ach, dacht zij nog heel niet ongerust, het komt later vanzelf wel in de stofzuiger terecht. Geen gekke gedachte natuurlijk, want wie er is nu zo gek om over de keukenvloer te gaan dweilen met zijn schone kleren of erger nog: onder de keukenkastjes? Had u ook niet gedaan wel? Nee. Maar het was behoorlijk dom van mevrouw K. dat zij de stofzuiger niet direct aan het werk zette.
Nee, op dit moment is het nog niet zo smerig, dat komt nog. Weet u zeker dat u verder wilt lezen? Op eigen risico, heh?

Mevrouw K. vergat het hele geval (d.w.z. pilletje en stofzuiger) natuurlijk omdat zij druk met het Katblad aan de slag ging. Bovendien was er dit keer ook geen sprake van een derde kopje Nespresso, maar misschien was het toen toch al te laat.
Afijn.
De Boez kwam opeens binnen. Zag hij een beetje groen om zijn neus of verbeeldden wij ons dat? In elk geval wrong hij zich met grote haast door het gat van de kattenbak. (Op dit punt kunt u nog net op tijd afhaken en de rest overslaan, ja? Voor uw veiligheid bouwen we bovendien nu even wat blanco regels in, dan valt u niet gelijk met uw neus in de eh.... narigheid.)


Boez kreunde (althans, wij dachten dat te horen) en vlak daarna hoorden we een merkwaardig spetterend geluid. Vervolgens bereikte een vreselijke stank onze neus. Toen opeens schoot het zoetje ons weer te binnen... Het zou toch niet? Boez?

Mevrouw K. heeft later, toen de kattenbak weer gereinigd was, nog heel goed gezocht onder het aanrechtkastje, maar het pilletje was toch echt verdwenen.
De Boez loopt inmiddels gelukkig weer buiten te springen, erg hyper, dat wel.
Maar mevrouw K.? Heeft zij nu van deze gebeurtenis geleerd? Wij hopen maar van ja, vooral nu zij eerder dan anders naar het tuincentrum moet rijden voor een nieuwe zak grit....

(Wij hebben uiteraard geen foto's gemaakt van of bij dit onsmakelijk verhaal.)

4 opmerkingen:

Hans zei

Sorbitol dus!?

Annemieke zei

Eeeeew Boez! En inderdaad heel waarschijnlijk dat hij het dingetje heeft opgegeten - als mensen het teveel nemen krijgen ze ook kramp etc - voor een kat is een mensen dosering natuurlijk al teveel. Gelukkig is de Boez weer OK nu. Hopelijk heeft hij ervan geleerd (maar denk van niet).

Akelein zei

Arme Boez, en excuses dat ik toch wel een heel hard moest lachen... (wel met een wasknijper op de neus)
Misschien helpt een extra lekker hapje...

Frans zei

U dient het ook om te draaien.
's Ochtends twee glazen wijn en 's middags de nespressoos