Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 16 januari 2012

In gijzeling!

Tijdens het weekend (om precies te zijn in de vroege morgen van de zondag) bezochten wij de Hoftuin en zagen daar Igor zitten op het balkon.
Nu is dat op zich niets bijzonders want Iegje zit daar wel meer, maar hij keek een beetje benauwd en deed een beetje nerveus.
Wel, al gauw werd ons duidelijk wat de oorzaak daarvan was.

Igor kon niet terug naar huis omdat pestkop (en lid van de partij Hof is Vol) op het dak had plaats genomen, precies op de plek waar Igor langs moest als hij naar zijn eigen balkon terug wilde keren.
Panda hield Igor dus in gijzeling en leek voorlopig niet van plan zijn strategisch ingenomen plekje prijs te geven.


Mevrouw K. kon helaas niets verzinnen om het probleem voor Igor op te lossen (bovendien zijn daar de regels van het Katblad: Niet Ingrijpen!), maar ze kon natuurlijk wel proberen om Igor even te vermaken door hem wat aaien aan te bieden en hem vriendelijk toe te spreken.
Ze begon met het laatste (toespreken) omdat Igor niet naar beneden durfde te komen.

En hier ziet u hoe dat kwam.
Jawel, de Boez had plaatsgenomen op de trap, deed daar alsof zijn neus bloedde maar wij weten best dat hij op die manier ook aan het pesten was.
Ja, want als er geaaid ging worden kwam hij toch op de eerste plaats, heh? En met Igor had hij bovendien niks te schaften, dus vandaar.
Nu werd Igor dus van twee kanten ingesloten....


Mevrouw K. sprak de Boez vermanend toe en verzocht hem te vertrekken, maar de Boez had geen boodschap aan haar. Ze was toch met hem op stap gegaan? Nou, waarom ging ze zich dan onderweg opeens met andere haarfabrieken bemoeien? Daar klopte toch niets van?
Wij moesten jammer genoeg de Boez wel een beetje gelijk geven. Dat getut met andere katten moest goedbeschouwd niet mogen tijdens een reportersrondje, dat staat eigenlijk gelijk aan "ingrijpen" en dat mag ook niet.


Gelukkig was mevrouw K. voor rede vatbaar. Ze kriebelde de Boez even lekker over zijn kop en onder zijn kin, en nam toen nog snel een foto van Igor.
Sorry jochie, we moeten je in de steek laten! Maar Panda krijgt straks vast wel honger en dan gaat hij vanzelf weer naar huis.

Wij namen afscheid van Igor en liepen de Poort uit naar huis. De Boez kwam direct achter ons aan; hij was erg tevreden over deze gang van zaken....

3 opmerkingen:

Annemieke zei

Arme Igor! Maar wat is het toch een plaatje.

ina zei

Igor is weer veilig thuis gekomen; hij ligt alweer een hele tijd te ronken in zijn mandje (na gegeten te hebben, natuurlijk).

Hannah zei

Mooie fotoos van igor!!!!!!!!!!!!!