Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 31 december 2011

FIJNE OUDEJAARSAVOND ALLEMAAL!

Oscar heeft het erg zwaar. Hij is vanochtend om zeven uur naar buiten gegaan om zijn conditietraining te doen (stukje lopen, pergola klimmen), maar kwam 2 uur later drijfnat binnen. Ja, want het regende namelijk. Ook had hij allemaal nagelkruidzaadjes in zijn vacht, maar dat vond mevrouw K. deze keer helemaal niet erg. Nee, want er zijn ergere dingen, heh? Ja, zoals het geknal buiten. Dat is namelijk vanochtend reeds in volle hevigheid losgebarsten. En daarom zit Oscar zo sneu op de bank. Hij heeft geprobeerd eronder te kruipen, maar dat lukte niet. Inderdaad, een tikje te dik geworden.....

Japekoppie is naar beneden gekomen. Voor de gezelligheid, voor Os. Maar in werkelijkheid gieren de zenuwen door Japekop's lijf heen. We voelden dat toen wij hem even aaiden.... Ach....

Wij hadden net het mens van Myo op bezoek; hij vertelde dat er in de Hoftuin veel minder van het vuurwerk te merken is dan bij ons. Ja, mooi ingesloten, heh?
Nee, dan hier in de Katbladstraat.....
Terwijl mevrouw K. aan het oliebollen bakken is, komt T. Troy af en toe naar beneden. Als het heel even rustig is buiten. Maar bij de eerstvolgende knal zien wij haar onder het aanrecht verdwijnen.

Als er vlak voor ons raam een rotje afgaat, kruipt Oscar onder de stoel van Japekoppie. Os lijkt hier erg rustig, maar hij zit behoorlijk te beven! Schijn bedriegt dus.
Mevrouw K. is klaar met het bakken. Nee, ze gaat ze niet allemaal zelf opeten; wat denkt u nou? Ze is zelfs al een beetje misselijk geworden van de lucht alleen al.
Straks komt er visite om een hapje met ons mee te eten. Daarna zijn ze weer lekker samen, mevrouw K. en haar haarfabrieken. Dan doet ze de gordijnen beneden nog steviger dicht en zet ze luide muziek op. Niet vergeten om ook boven een muziekje op te zetten, waar Cera en de Boez nu al ergens verstopt zitten.....
Stiekem hoopt mevrouw K. dat het vanavond heel hard gaat regenen. Maar dat vertellen we verder maar aan niemand.......
Maar toch maar, ondanks alles: FIJNE OUDEJAARSAVOND ALLEMAAL!
Namens de voltallige redactie,
De Hoofdredacteur.

6 opmerkingen:

Jacq. zei

Ja, ik hoop ook dat het heel hard gaat regenen. Mijn haarfabrieken zijn nu nog relaxed en liggen lekker te slapen maar om 24.00 zal vooral Mickey erg bang zijn. Moppie ligt dan wonderwel gewoon rustig op de bank, denk ik, want verleden jaar deed hij dat.
Tot zo, mevr. Katblad!

ina zei

Die oliebollen zien er heerlijk uit! Igor is gisterenavond vreselijk geschrokken van een knal vlakbij de plek waar hij voor het raam zat; vandaag zit hij de hele dag onder een stoel met een overhangend kleedje, hij heeft daar ook gegeten. Iwan en Lot vinden het allemaal maar niks. Alleen Caja laat zich niet afschrikken, ze wil zelfs naar buiten (mag niet). Ze hebben allemaal een nieuw catnip-muisje gekregen om de ellende een beetje te vergeten. Ik hoop ook op stromende regen.

Leen zei

Gelukkig verloopt het knallen hier in Leuven op beschaafde wijze: het begint om klokslag middernacht en duurt een half uurtje. Die tijd brengen de haarfabrieken broederlijk en zusterlijk onder het bed door. Ik doe alsof er niks aan de hand is en na een klein uurtje is het leed weer geleden voor een jaar.

Annemieke zei

Gelukkig nieuwjaar allemaal. De haarfabrieken zijn weer tot rust gekomen - gisteren natuurlijk paniek en schrik tijdens het geknal. Pieper ging op de leuning van de bank liggen (doet ze normaal nooit) terwijl Elrond juist zich zoveel mogelijk terug trok. Inmiddels hebben ze gourmet gold gehad (krijgen ze ook nooit) en is de rust weder gekeerd.

mevrouw K. zei

@Leen:
Wij hebben al langere tijd zo onze twijfels over het beschavingspeil in Nederland.....

Jacq. zei

Ik ga verhuizen naar Leuven...wat ideaal!