Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 3 augustus 2012

Zelfvoldaan versus "de pest in"

Cera is niet altijd even lief en aardig; ze heeft regelmatig de pest in zoals op deze foto duidelijk te zien is.
Wat was namelijk het geval?
Iemand anders was op haar bankje (aan de overkant van de redactie) aan het klooien en zooien terwijl zij daar had willen gaan zitten...En die andere haarfabriek was dus Charli, onze buurkat, zoon van mevrouw Troy en broer van Japekoppie.
Nu hadden wij zo de indruk dat Charl heel goed wist dat Cera op het wielhuis vlakbij zat te wachten totdat hij eindelijk eens zou oprotten, en dat hij juist daarom daar bleef rondhangen. Doch toen wij Charl daaromtrent aan de tand voelden, deed hij alsof zijn neus bloedde en zette daarbij zijn zielige, onschuldige, maar ook toch wel brutale ogen op.
Wel, ook nadat wij vertrokken waren bleef Charl nog een hele tijd op het bankje zitten en hangen terwijl Cera vergeefs wachtte op zijn vertrek. Tenslotte gaf ze het maar op en verdween in de richting van de Kruidentuin. En toen Charl in de gaten had dat Cera was vertrokken, sprong hij van het bankje en wandelde erg kalm en zelfvoldaan weg.

4 opmerkingen:

Wad Woord & Wol zei

Katten! Het zijn ook net mensen. Of was het nou andersom?

Fritz zei

@WWW: Mensen zijn gestorven katten en katten zijn gestorven mensen.
Eén en ander schijnt reïncarnatief over te gaan.
Zoals een vlam van de ene naar de andere kaars gaat.

Kamiel zei

Cera heeft wel het zonnigste haarkontje van Leiden !

Mevrouw Katblad zei

Klopt, Kamiel!