Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 1 augustus 2012

Afgekeurd materiaal? Deel 2

Mevrouw K. is lekker buiten aan het werk; ze noemt het "kuisen van de geveltuin". Hoe dan ook, nu kunnen wij weer even verder neuzen in het zogenaamd afgekeurde materiaal, heh?
Ja, dat stiekeme heeft wel iets!

Zo zo! Manneke Boezelmans is zowaar naar de kade gegaan en staat nu zelfs op de rand! Hij is wel bang want staat met doorgezakte achterlpoten en grote oogjes. Ach, het arme schaap.
Mevrouw K. staat zelf ook op deze foto, maar dan als schaduw. Vandaar zeker dat ze dit plaatje afgekeurd heeft. Jammer, want de Boez staat er verder goed op.


Wel, Oscar liep ook langs de kade, maar dan wel een veilig half metertje van de kant af. En half onder het wielhuis door zodat hij makkelijk bij gevaar eronder kan duiken. Ook geen held dus.
Eens kijken of we Cera nog te zien krijgen, want zij is een echte kade-specialist en haalde dan ook op haar examen Verkennen A voor het vak "Kade-inspectie" een heel hoog cijfer als we ons niet vergissen.


Leuk plaatje maar heeft niks te maken met onze haarfabrieken!
Gauw maar verder.


Jawel, hier zaten we op te wachten: Cera druk aan het inspecteren. Kijk haar eens trots en vastberaden stappen!
Geen idee waarom deze foto nu op de stapel "afgekeurd" terecht is gekomen, of misschien was mevrouw K. wel in de war. Dat zie je namelijk wel meer bij ouwe taarten zoals zij. We hebben hier af en toe met haar te stellen, daar hebt u geen idee van. Maar ja, ze werkt wel hard en dus zien we maar een hoop door de vingers. Afijn.
Wat hebben we nog meer?Nog één van Cera. Zij staat er weer mooi op maar wij zien de schaduw van mevrouw K. wederom, deze keer in het water. Misschien was ze nog wel niet helemaal wakker, heh?

Ach, de kleine held heeft zich alvast weer teruggetrokken in minder gevaarlijk gebied. Wel aandoenlijk zoals hij daar zo op de anderen staat te wachten. Je zou hem nu haast even willen knuffelen en troosten. Oeps! Dit laatste heeft u niet gelezen; het is een vergissing. Kan de del-knop niet zo snel vinden. Gauw maar door dus.Zinkend bootje, nou ja! Grappige foto maar hoort dus beslist ook niet in het Katblad thuis. Geen haarfabriek te zien namelijk.


Ah, Os onder wielhuis en Cera zo te zien klaar met haar kade-inspectie. Waardeloze foto en terecht weggelegd.Dit moet op de terugweg zijn want dit is namelijk Pepper uit de Katbladstraat. Zeker net wakker geworden want is zich aan het uitrekken. En zien we daar ook niet een gaap? Geen planten meer in de vensterbank, dus heeft ze de ruimte. Zouden alle potjes soms inmiddels gesneuveld zijn?Mooie foto van Pepper, leuk beest. Mens leest de Volkskrant, erg interessant.Pepper houdt hier blijkbaar Cera in de gaten. En die zit nietsvermoedend met haar snufferd in de plantjes. Ze zou daar toch niet een plekje zoeken om te eh...... heh?

O jee, komt die ouwe taart aan. We moeten zeker naar het plantencentrum want ze heeft net twee vuilniszakken rotzooi afgevoerd.
Gauw afsluiten en volgende keer verder neuzen in de stapel "afgekeurd"!

8 opmerkingen:

Fritz zei

Maar mevr. K. U hebt echt wel een zeer bijzonder fraaie fantastische schaduw hoor.
Minder mooi dan het zeg maar door een spat zonlicht beschenen haarfabriekachterwerkje van Cera.
(foto 5)

de hoofdredacteur zei

Fritz, kunnen we even een afspraak maken voor het bespreken van e.e.a. ten aanzien van het e.e.a.?

ina zei

Meneer de hoofdredacteur, u moet Pepper ook met een hoofdletter schrijven in het label, zo is het geen gezicht.

Fritz zei

@hoofdredacteur...
Ik mag van mijn baasje niet zomaar met wildvreemden een blind date maken.

Gerda zei

Mevrouw Katblad, de hoofdredacteur misbruikt uw naam! Hij plaatst een artikel en zet er doodleuk onder: geplaatst door Mevrouw Katblad.

Mr. De Kat zei

@Gerda:
Dat valt mij eigenlijk als juridisch ervaringsdeskundige evenzo vaak dikwijls op.
Ik meen dat de hoofdredacteur regelmatig frequent een catwalkje, dat mag best een keer gezegd worden, neemt met de civielrechtelijke regeltjes zeg maar.

Wad Woord & Wol zei

Ik was tot nu toe niet een groot fan van de hoofdredacteur, maar ik moet eerlijk zeggen dat hij nu toch twee best redelijke reportages heeft gemaakt (Afgekeurd materiaal; deel 1 en 2). Zou hij dan toch wat milder worden nu de jaren verstrijken?

Nicolette zei

W.W.W.(@): Hij wordt zeker milder de hoofdredacteur met het verstrijken der jaren, maar ook vrijpostiger, die rakker.
Hij legt de lat gewoon minder laag.
Dat is het.