Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 10 augustus 2012

Stapvoets rijden? Vergeet het maar!

Lima, oud-huisgenoot van Oscar, zat even bij te komen nadat hij bijna was overreden door een voorbij scheurend wielhuis. Jawel, onze straat (Katbladstraat dus) is weliswaar een zogenaamd Woonerf waarop stapvoets gereden dient te worden, doch daar er geen snelheidsbeperkende voorzieningen in de straat zijn aangebracht (die paar "drempels" stellen echt helemaal niks voor!) wordt dit woonerf door het sluipverkeer als race-baan gebruikt. Ouders en haarfabriekhouders houden dagelijks hun hart vast....


Lima en Oscar stoeiend achter de verkeerspop
Sommige bewoners doen wanhopige pogingen om aan te geven dat er stapvoets gereden moet worden, maar er zijn helaas maar weinig automobilisten (en pizzakoeriers) die de betekenis of bedoeling van deze verkeerspop begrijpen.
Mevrouw K. heeft nu maar eens een brandmail naar de gemeente gestuurd. Want wie is eigenlijk verantwoordelijk voor de veiligheid in een straat? Wie moet ervoor zorgen dat de verplichte snelheidsbeperkende voorzieningen worden aangebracht zodat kinderen en huisdieren veilig buiten kunnen spelen? Wij wachten het antwoord af; gemeentelijke molens draaien gewoonlijk niet zo snel.

4 opmerkingen:

Wad Woord & Wol zei

Hopelijk draaien de molens dit keer eens snel, want je moet er toch niet aan denken dat er iets gebeurt!
Mijn buurkat Karel - die nogal eens voor files zorgde in ons toch zo stille en rustige dorp - heeft een paar dagen geleden een aanrijding met een auto helaas niet overleefd. Arme, arme Karel.

Karel zei

Stuitend. Na de revolutie schaffen we wielhuizen en blafbeesten af !
WWW@: veel sterkte met het verlies van uw buurkat Karel.

Wad Woord & Wol zei

@Karel (naamgenoot van wijlen buurkat): Wat de wielhuizen betreft: eens! Maar de blafbeesten houd ik toch graag in stand, ik heb zo'n lief blafbeest, meer een beest eigenlijk want ze blaft nagenoeg nooit.

Mens Karel zei

@WWW:
Maar kunnen ze na de revolutie dan niet bij u op de dopsmeent een publiekelijk eigendommig bronzen beeld van een blaffabriek neerzetten ? Zoals ze vroeger achter de Muur ook wel deden met keffertje en beroepsterriër Vladimir Ilych Lenin. Is er bij u op het dorp nog een NCPN actief ?