Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 26 augustus 2012

Het verzamelen van bewijs

Topreporter Oscar is erachter gekomen dat het dit jaar best wel meevalt met de Vlinderstand, en hij had het plan opgevat om ons dat te tonen middels een tastbaar voorbeeld. Was het vorige week nog veel te warm om bewijzen te verzamelen van zijn ontdekking, thans is de temperatuur dusdanig gedaald dat het voor hem geen probleem meer is om de klauwen uit de poten te steken, bij wijze van spreken.

Wij volgden Os naar de Kruidentuin waar hij al snel een hele familie Fladderaars in de smiezen had.


Dit was dan het exemplaar waar hij op bovenstaande foto al zijn aandacht op had gevestigd. Mevrouw K. riep hem toe dat zij de vlinder gezien en gefotografeerd had en hij dus geen tastbare bewijzen meer hoefde te leveren, maar Os leek niet tegen te houden en stond helemaal klaar voor de sprong.
De vlinder ontkwam, en mevrouw Katblad was daar uiteraard niet treurig om. Oscar trouwens ook niet, want hij heeft leren omgaan met de kleine teleurstellingen en missertjes van het leven.
En toen gingen ze maar gauw even een stukje verderop wandelen.

1 opmerking:

Karel zei

Reporter Top Oss oefent alvast uitwedstrijden in de boze buitenwereld, Mevrouw Klatbad.
Want als U, Mevrouw Bladkat straks in een verwarmde Iglo vertoeft, terwijl buiten die Iglo eigenlijk een genadeloze brandende zon 43 graden boezzt, en U sloom groene olijfjes met van die witte knoflookstukjes gevuld prikt en onderwijl genadeloos slobberend aan het goddelijke locale rode druivennat, dan zijn die fliebertjes vlinders bij de Ozz afwezig en moet hij die geestelijke vibraties thuis met U normaliter als het ware zeg maar compenseren met het vangen van jeugdige fysieke fladderbeesten in den natuur, toch ?
En doden. Maar dat heeft met dat psychologische anima gedoe te maken. Oidiepoesen enzo.