Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 10 augustus 2012

Struinen in het puin

Tijdens onze verkenningsronde kwamen wij de Parallelstraat weer langs de bouwcontainer. En daar er blijkbaar erg spannende luchten uit het puin opstegen, wilde Oscar kost wat kost en tegen onze waarschuwingen in de stenen aan een nader onderzoek onderwerpen.
Eerst leek het erop dat Os gezelschap zou krijgen van de Boez, maar die zag er bij nader inzien toch maar van af.

Het lopen over stukken puin is best lastig als je vier poten hebt en die allemaal moet neerzetten op een stevige ondergrond. Oscar bewoog zich voorzichtig voort en lette heel goed op, maar toch rolden er af en toe wat stukken steen onder zijn poten vandaan. We waren bang dat hij zich zou verzwikken en drongen er nogmaals bij hem op aan de container te verlaten.

Deze foto lijkt erg op de vorige maar is toch echt een andere.

Pas toen mevrouw K. dreigde hem alleen achter te laten kwam Oscar uit de puinbak vandaan. Op de rand liep hij minder wiebelig dan in het puin, maar dat begrijpt natuurlijk iedereen.

Os verklaarde later dat hij niets bijzonders had aangetroffen tussen het puin maar dat hij het struinen in de container als geweldig spannend had ervaren.
Nou, wij ook dus.

1 opmerking:

Kamiel zei

Os is kennelijk intelligenter dan die bewindslieden van het Kabinet Van Agt-Wiegel in 1977 met hun puinruimen.