Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 16 augustus 2012

Consumptiemaatschappij

Kaija:
Ik vind het best wanneer u een plaatje van mij schiet en dat nog in uw Katblad plaatst ook, maar ik wil wel even met u afspreken dat u daar geen beledigende tekst bijzet. Wel, dan heb ik het over bijvoorbeeld opmerkingen over mijn formaat, gewicht, omvang of andere, gelijksoortige, onbelangrijke mededelingen omtrent dingen die er helemaal niet toe doen. Bovendien ben ik hier niet de enige met een maatje meer, en als u zich even omdraait zult u begrijpen wie ik bedoel.


Ja, die inderdaad. Je hebt altijd baas boven baas, heh? Daarom.
Is hij niet van u trouwens?
Dacht ik al.
Maar er zit er verderop nog één, ook behoorlijk aan de maat naar mijn idee.Is zij niet uw model? Wel, ik bedoel dus maar.
Het is het goede leven waardoor wij allemaal wat aan de grote kant zijn geworden; de hoogwaardige brokken, grote keuze in blikjes met allerlei lekkers, en dan doen ze die ook nog regelmatig in de bonus of geven korting bij afname per 10 of meer.
Wijzelf kunnen er niets aan doen wanneer we een beetje doorschieten qua gewicht, het is de schuld van deze consumptiemaatschappij en niet van ons, want hoe vaak we ook bomen klimmen of onze gymnastische oefeningen doen, echt mager zullen we nooit worden en ik durf te wedden dat u dat ook niet eens wilt, zo'n gratenpakhuis op schoot.

U kwam hier helemaal niet om over mijn gewicht te praten maar over de politiek? En over hoe het vroeger was toen we hier aan de Kruidentuin nog met twaalf haarfabrieken woonden?
Wel, dat was heel lang geleden en daar kan ik me nog maar weinig van herinneren, maar ik kan u wel vertellen dat ik me bij tijd en wijle een beetje eenzaam voel nu Siep en ik de enige overgebleven haarfabrieken zijn in dit stukje Katbladbuurt.
Trouwens, heb ik nu laatst niet gehoord dat u voor een interview als dit de betreffende ondervraagde beloont met iets lekkers? Hoezo zijn we allemaal al dik genoeg? Hebt u dan helemaal niks van mijn verhaal begrepen?

6 opmerkingen:

ina zei

Mmmm, lekker zacht, zo'n volle haarfabriek..

Greet zei

Kaija, je hebt helemaal gelijk. Mijn Kees is een mager scharminkel. Als ik haar aai, aai ik botten. Da's minder leuk dan een zacht velletje aaien.

Mevrouw Katblad zei

Wij hadden onze Japekoppie ook graag iets voller willen hebben, dat aait en borstelt wat aangenamer inderdaad.

Winnie zei

@Mevrouw Katblad: maar bij mensen wordt weer het tegenovergestelde beweerd.

Wad Woord & Wol zei

Ik houd ook wel van een beetje vol, zowel bij haarfabrieken als bij mensen.

Rosita S. zei

Wat straalt Kaija een treurigheid uit.
Nog erger dan Jomanda, zeg maar.