Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 14 augustus 2012

Jengelorgel veroorzaakt overlast

Mevrouw K. had zich er al mee verzoend dat onze jongste haarfabrieken geen trek hadden in het doorbrengen van de nacht binnenshuis, toen ze 's nachts werd opgeschrikt door hevig kattengejank. Het kwam van buiten.
Bezorgd vloog zij (met camera natuurlijk) de voordeur uit om te zien wat er aan de hand was. Wie verkeerde in nood en had hulp nodig?
Voor de deur liep de Os heen en weer te dribbelen. Het gejank klonk niet uit zijn keeltje maar kwam ergens van boven.Tuurlijk, de Boez weer. Bovenop het dak van een buurhuis en zogenaamd de weg kwijt. Of eigenlijk gewoon niet om willen lopen en dus of wij even met een ladder wilden komen of desnoods met vangnetten, want zijn vriendje zat beneden op straat en hij wilde daar opeens ook zijn.
Nou, dat ging mooi niet gebeuren dus! Maar wel wilde mevrouw K. het slaapkamerraam voor hem openen zodat tenminste zijn gekerm zou stoppen en eventueel wakker geworden buren ongestoord verder konden slapen.
Wel, Boez zorgde er vervolgens wel even voor dat mevrouw K. genoeg beweging kreeg, want eenmaal bij het slaapkamerraam zag ze Boez bij het zolderraam zitten, daar aangekomen was hij naar het slaapkamerraam (verdieping lager dus) gegaan, terug daarheen bleek het ventje natuurlijk weer naar het zolderdak te zijn vertrokken, en toen mevrouw K. hem in de nachtelijke stilte toefluisterde dat hij de pot op op kon, liet hij zich daarboven zomaar in de dakgoot neerploffen om duidelijk te maken dat hij in elk geval geen stap meer ging verzetten. Maar ondertussen wel doorjengelen, heh? Ja.
Dus zat er voor mevrouw K. niets anders op dan toch maar weer een keer terug naar zolder te gaan om daar nogmaals het raam open te doen voor het jengelorgeltje. Zonder bedankje vloog Boez eindelijk naar binnen en mevrouw K. vond hem even later languit liggend, midden op het bed.
Voor de nog komende, warme nachten hebben wij nu de volgende oplossing gevonden: het luik blijft gewoon open en het slaapkamerraam idem. Want we snappen best dat het daarbuiten veel beter uit te houden is dan binnen, niet alleen vanwege het temperatuurverschil maar ook omdat de halve katbladbuurt dan actief is. (En daarmee bedoelen we uiteraard de haarfabrieken, maar dat spreekt voor zich.)

7 opmerkingen:

ina zei

Wat is hij toch een lummel, die Boez!

Dimitri zei

Ik beveel in komkommertijd, als u al druk aan het pakken bent voor uw verre verre reis naar Frankrijk een Salade Niçose aan met versche tijm en marjoraan uit de Hoftuin.
En extra vers gemalen peper als sambal voor uw energie onderweg zeg maar.

Karel zei

Dat kan veel en veel korter Madame Batklad. Uit Frankrijk verwachten wij korte doch punctuele allochtonenhaarreportages.
En alsjeblief geen gezeur over uw wielhuisvoiture.

ina zei

@Karel: Ik dacht dat mevrouw K. naar Frankrijk zou gaan om uit te rusten en dus niet om reportages te maken over wielhuizen of haarfabrieken.

Karel zei

@Ina: ja das waar, ik draaf door.
Laten we de keuze aan Mevrouw Katblad laten. Dat is al een hele uitdaging.

tante sjaan zei

Mevrouw moet enkelt haar camera meenemen en veel foto's maken. Die zien we dan later wel, hoor mevrouw K! Laat u zich niet opjutten hoor! Wanneer gaat u weg?

Wendy zei

Ja wanneer gaat ze weg ?
Moeten we haar nog uitzwaaien ?