Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 21 augustus 2012

Grasinspectie en vlinders

Oscar heeft gisteren, na een pauze van zeker een maand, weer eens een grasinspectie gehouden in de Hoftuin. Het ging natuurlijk om de bijzondere (lekkere) pollen onder de balkontrap, maar er is nog slechts 1 pol over die het nog een beetje leuk doet.
Os nam enkele monsters maar spuugde die direct weer uit. Dat zegt genoeg, heh?
Vervolgens hebben Os en mevrouw K. nog even samen de vlinders bestudeerd; deze waren weer volop aanwezig, en niet alleen in de vlinderstruiken.


Na de Hoftuin liepen wij ook nog onze ronde door de buurt, en in de Parallelstraat zagen wij nog twee Atalanta-vlinders, een soort die wij nog niet eerder in de Katbladbuurt hadden waargenomen. Ook daar moesten we natuurlijk even bij stilstaan.

Verder vonden wij geen nieuws, dus voor deze keer moeten we het hierbij laten...


8 opmerkingen:

ina zei

Mooie vlinderfoto's!

Wad Woord & Wol zei

Erg mooie foto's.

Karel zei

Goeie fotoos.
Goeie camera kennelijk.

ina zei

@Karel: goeie fotograaf, zul je bedoelen!

Annemieke zei

Schitterende vlinder foto's! Volgens mij is het nog moeilijker om foto's te maken van vlinders dan van katten.

Karel zei

@Ina: dat is een kip of ei discussie !

Greet zei

Ik vind dat kleine fotootje van Oscar heel schattig.

@Karel: een goede camera en een slechte fotograaf levert snertfoto's op. Deze fotograaf is dus heel goed.

Karel zei

@Greet: je hebt gelijk, dit is een win win situatie. We hebben te maken met een geweldige fotograaf en waarschijnlijk een goede camera.
Chapeaux.