Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 18 augustus 2012

Belangrijk kort nieuws

Gisternacht heeft mevrouw Troy vele uren achtereen op onze buitentafel gelegen. Ze vond het in huis te warm en had last van haar luchtwegen. Ook Cera, Boez en Oscar verbleven de hele nacht buiten en alleen Japekoppie heeft enkele uren op het voeteneinde van het grote bed gelegen. Hij stond samen met mevrouw K. om zes uur op om te ontbijten.

Vandaag had niemand zin om met de fotograaf een rondje te lopen. Ook mevrouw K. bleef liever thuis onder de plafondventilator nadat zij om half negen al de boodschappen had gedaan. Ze heeft nog wel gestofzuigd en vanmiddag siësta gehouden met een in een theedoek gewikkeld koelelement uit de vriezer op haar kop.

De Hoofdredacteur is vandaag niet komen opdagen, maar daar zijn we niet treurig om.

Oscar was de enige die regelmatig buiten te vinden was, maar dan wel ergens onder de struiken of tussen de planten. Veel te warm maar hij wilde het zo.

Alle reporters hebben vandaag een flinke kambeurt met de "furminator" moeten ondergaan, maar niemand maakte bezwaar, zelfs de Boez niet. Wij hebben een flinke bloempot vol dikke proppen vacht weten te verzamelen.

De hoogst gemeten temperatuur in de Katbladstraat vandaag: 33.5 graden.
De hoogst gemeten temperatuur op de redactie was 28 graden, maar dat was na het koken van een paar eieren en haricots verts.

Zwarte Gijs is twee keer door de beveiliging geglipt om brokjes te stelen, de derde keer hadden we hem op tijd in de smiezen.

Tot zover dit zeer belangrijke nieuws, helaas zonder plaatjes want de camera gleed steeds uit de handen van de fotograaf.

8 opmerkingen:

ina zei

Wat een geweldig idee, dat koelelement!

Wad Woord & Wol zei

Ik snap best dat de hoofdredacteur niet langs kwam. Hij weet natuurlijk dat er in de CAO staat dat hij u een tropenrooster moet aanbieden en/of gevarenpremie moet betalen en/of ieder uur vers ijs brengen. Nu hij zich niet laat zien, kunt u niets eisen! Die staat pas midden volgende week weer op de redactie, de lafaard. Dus mevrouw K. en alle haarfabrieken: vooral doorgaan met niets doen, koelte zoeken en u niet druk maken.

Kamiel zei

Het is in de Bourgogne momenteel plaatselijk 41 graden Celcius. Volgens de locale couranten schijnt de wijn daar spontaan in het glas te gaan borrelen.

Mevrouw Katblad zei

Hahahaha! Die is leuk! En dan bedoelen we: leuk-leuk!

Wij gaan pas over enkele weken weg, maar mocht de hitte voortduren, ruilen we de villa gewoon om voor een iglo elders op de wereld!

Annemieke zei

Doe vooral rustig aan met dit weer. Doen wij ook. Het is buiten gewoon TE warm en binnen ook. Onze haarfabrieken liggen op het koelste plekje te pitten de hele dag. Daar nemen wij een voorbeeld aan!

Wendy zei

Fritz en ik zitten nu op de kille tegelvloer van de keuken voor de openstaande koelkast.

Otto zei

Maar Mevrouw Bladkat, wilt u dan met Uw oude wielhokschicht helemaal naar de witte steppen van Siberië afreizen om in de 1 of andere ijsdrakenburcht met belendende low budget Ikea iglobungalow af te koelen van de dagelijkse beslommeringen en overpeinsingen inzake het reilen en zeilen van de kiwikruiderij, de nepetakwekkerij en de haarhuisfabriekprikkelingen ?
Past U dan wel op Uw eigen hebben en houden i.v.m. de vele ijsberen daar ?

oma Teske zei

Mevrouw Katblad, kindje wees nou voorzichtig. Bruine beren en ijsberen zijn echt gevaarlijk.
Bezint voor gij begint.
Die klauwen zijn niet van de poes.