Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 5 augustus 2012

Allesbehalve leuk of lief

We weten niet wat er gebeurde, maar aan het gedrag van onze haarfabrieken te merken was er wel degelijk iets voorgevallen.
Was er een blafbeest langsgeweest? Een groen gemeentekarretje misschien? Een nieuwe SvdB (Schrik van de Buurt) of een gemene pestkop?
In elk geval leek de Boez behoorlijk overstuur en Oscar was met grote haast het huis in gevlucht.
Mevrouw K. speurde de straat af maar zag niets bijzonders.Japekoppie was naar buiten gekomen en deed hetzelfde, maar ook hij kon niets verontrustends ontdekken.
Mevrouw K. wilde net weer met Japekop naar binnen gaan toen er plots een krijsende meeuw over het dak kwam aanvliegen. Hij maakte een duikvlucht en zeilde al schreeuwend vlak over haar hoofd heen. In zijn kielzog kwamen nog een stuk of vijf van die schreeuwers, en allemaal vlogen ze vlak over onze pergola naar de daken aan de overkant.
Ja, dat was even flink schrikken; de Boez kromp in elkaar en Japekoppie eveneens.
Toen bedacht mevrouw K. dat er vrijdagochtend een totaal uiteengereten vuilniszak op straat had gelegen. De inhoud ervan lag over zo'n dertig meter verspreid en een grote groep meeuwen had aan de overkant op een dak zitten schelden en pikken naar elkaar. Blijkbaar hadden zij al het eetbare al tussen de vuilnis uitgevist. Eén zo'n zak met allerlei "lekkers" maakt dat de krijsers elke dag weer terugkomen om te kijken of er nog meer te halen valt. Ze gedragen zich erg agressief, die meeuwen. Nee, ze zijn allesbehalve leuk of lief...

7 opmerkingen:

Wad Woord & Wol zei

The Birds partII? (of is het al partIII?)

Francien zei

Interessante informatie t.a.v. het meeuwenprobleem.
Maar waarvan worden de haarbeesten nou precies beticht door de schreeuw- en vullusvliegvleugels ?

Kamiel zei

Wat heeft the Boez toch een intrigerende blik. Hier wat angstig en verschikt inderdaad door de verschikkelijke witte vloed plaagbeesten, maar normaliter zo wijs en intelligent, beetje streng ook.

Mevrouw Katblad zei

@Francien:
De Boez zit regelmatig op het dak en misschien vinden de meeuwen dat bedreigend, hebben ze ergens een nest in de buurt. Boez werd op dat dak een maand of twee ook al een keer aangevallen en kon toen maar net op tijd door het raam naar binnen schieten. Erg bizar om te zien...

ina zei

Igor is ook erg bang voor de meeuwen. Wij denken dat hij ook een keer is aangevallen. Nu is hij angstig voor alles wat boven zijn kop "vliegt", inclusief de plafondventilator; hij durft niet in de kamer te komen als die aanstaat. Dus wij hebben het regelmatig nogal warm hier.

katja zei

Wel onhandig voor jullie dat Igor zijn angst voor meeuwen generaliseert tot angst voor een ventilator. Zo deden mijn katten dat ooit met de angst voor de mannen die mijn nieuwe kleuren-tv kwamen installeren, die angst werd daarna angst voor als ik die tv aanzette: durfden ze ook de kamer niet in :-) Ging gelukkig na enige tijd vanzelf weer over.

Kamiel zei

Ik had een vriendin die had een poes (Madelief), die doodsbang was voor mannen met een snor. Maar niet voor mij. Wel weer toen ik die snor afgescheerd had, toen was Madelief lange tijd bang voor me.
Raar hè ?