Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 22 augustus 2012

Nog geen duidelijkheid

Mevrouw K. is vanmiddag met Japekoppie (reporter en Senior Specialist Verkennen A) wederom naar de dierenarts gegaan. Niet omdat de haarfabriek dat nu zo graag wilde maar omdat zijn drolletjes maar niet hard willen worden en hij te vaak pas genuttigd voedsel uitbraakt; alleen de fliebers kaas houdt hij binnen maar die zetten geen zoden aan de dijk, waarmee wij dus bedoelen dat hij blijft afvallen.
Japekoppie had de bui al zien hangen en wij vonden hem ergens in een hoekje, achter de vuile was.

Er moest bloed bij Japekop worden afgenomen, en om dat te kunnen doen diende er eerst een stukje vacht van zijn keeltje te worden afgeschoren. Dat vond hij niet leuk en wij ook niet, maar het was nodig om te zien waar de aftap-ader zat. Daar deze ader bij J'kop een stukje meer naar links zat dan bij de meeste andere haarfabrieken het geval is (de dierenarts vroeg nog of  J. misschien op een maandag was geboren gezien de vele afwijkingen die al bij hem werden geconstateerd), nam het scheren nogal wat tijd in beslag en raakte J'kop steeds meer overstuur, ondanks de bemoedigende woorden en beloftes (fliebers lekkers bij thuiskomst) van mevrouw K.
Na het bloed tappen besloot Japekop verder niet meer mee te werken, en zo kwam het dus dat hij niet op de weegschaal kon worden gezet.
Vervolgens hebben wij in de wachtkamer de uitslag afgewacht; die kwam na een minuut of tien.
In het bloed werden geen bijzonderheden gevonden dus weten wij nog steeds niet wat J'kop nou toch mankeert.
We hebben voor 7 dagen prednoral-tabletten op proef meegekregen, een paardenmiddel dat eventueel zou kunnen helpen.
Japekop heeft na thuiskomt een extra portie Gourmet gekregen en dat (voor zover we weten) binnen gehouden. We blijven hopen.

8 opmerkingen:

Annemieke zei

Arme Japekop! Is hij niet gewoon bevangen door de hitte? Sterkte er in elk geval mee.

Inge zei

Arme, lieve Japekoppie.
Wil jij hem een extra knuffel van mij geven mevrouw Bladkat?
Gelukkig vonden ze geen enge dingen in het bloed.
En helpt de medicatie.

katja zei

Ach arme Japekop...nou ook weer een aftapader op de 'verkeerde plaats', zodat je weer veel meer geschoren moest worden dan andere katten. Het zit je ook niet mee hè? Hopelijk gaat het paardenmiddel je snel helpen!

Jacq. zei

Ach arme Japerd, wat een gedoe allemaal voor je maar ik hoop voor je dat de pilletjes gaan werken. En natuurlijk prettig dat er niets naars in het bloed is gevonden. En hopelijk hou je je eten binnen...

ina zei

O arme Japekop! We hopen dat je nu snel gaat opknappen. Goed je best blijven doen, hoor.

Mevrouw Katblad zei

Japie bedankt u voor uw bemoedigende woorden. Hij heeft wel steeds grote trek en blijft zijn best doen. Zijn lijf werkt echter niet erg mee. Extra knuffels helpen altijd.

Wad Woord & Wol zei

Als extra knuffels helpen, dan stuur ik nu een heleboel. Allemaal voor Japekoppie deze keer. Dat heeft hij verdiend.

Truus zei

Sterkte (met)Japekoppie.
Mijn oude kat Balou verdroeg vanaf een bepaald moment de zakjes van Whiskas niet meer, daar ging ze van spugen. Net of haar maag/darmen minder konden verdragen. Droogvoer ging dan wel goed.Vond ze helaas wel minder lekker.