Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 26 augustus 2012

Gewoon een geintje

Boez:
Soms heb ik zin in het uithalen van een beetje rottigheid. Onschuldige rottigheid natuurlijk, maar het moet wel door anderen opgemerkt worden, anders is er geen moer an. En daarom kies ik altijd een huisgenoot uit als slachtoffer.
Mevrouw K. zegt dat ze aan m'n ogen kan zien wanneer ik een geintje ga uithalen, dus dat is dan mooi meegenomen want dan houdt ze de camera alvast klaar. Zoals op de foto hiernaast dus.
Ik zit in de Kruidentuin naar de rondscharrelende Os te kijken en ben dus wat van plan. Gewoon een geintje, een heel klein beetje rottigheid maar.

Hij had me niet zien komen en ik sprong zomaar plots bovenop hem, hoppa dus. Hij zakte door zijn poten en ging op hem zitten. Wist ik veel dat ie kwaad werd!
Het was gewoon maar een klein rottigheidje, gewoon een geintje eigenlijk, en ik bedoelde er heus niks kwaads mee.
Maar Os vond er niks grappigs aan en bleef toen een poosje ergens liggen mokken.
Soms worden dus mijn geintjes niet op prijs gesteld en dan noemen ze het rottigheid.
Maar ik bedoel er echt niks kwaads mee, echt niet, nee.

4 opmerkingen:

katja zei

Boez, ik kan me heel goed voorstellen dat Os er een beetje genoeg van begint te krijgen na wat hem vrijdag met Monster overkwam! Maar goed, daar was jij niet bij natuurlijk....

ina zei

Os heeft duidelijk een trauma opgelopen door Monster, dat beleeft hij opnieuw als jij op hem springt, Boez. Laten we hopen dat Oscar er zelf overheen komt en dat hij niet naar de kattenpsycholoog hoeft voor een emdr behandeling.

Francien zei

@ina: maar baasjes passen emrd toch al eeuwen toe door met allerlei frutsels aan touwtjes voor de ogen van de gedomesticeerde schatteboutjes heen en weer te bewegen ?
Een swabberende wortel voorhouden heet dat toch ?

Moon zei

Geweldig, die Boez (sorry Oscar)!