Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 20 augustus 2012

Nu al herfst?

Sinds een paar weken is het reeds herfst in de Katbladstraat, tenminste, wat de lindebomen betreft. De straat ligt namelijk bezaait met bladeren en de bomen zijn vooral aan de onderkant al helemaal bruin.
Gebrek aan vocht (regen dus) kan het niet zijn want de bomen aan de overkant van de Gevaarlijke Weg zijn nog wel groen. We vrezen dat onze bomen ziek zijn of op sterk vervuilde grond staan omdat de in onze buurt gevestigde verf(laken)fabrieken in het begin van de vorige eeuw hun verf rijkelijk in de (nu gedempte) grachten lieten vloeien. We hebben de gemeente op de hoogte gesteld van de abominabele toestand van onze bomen en hopen dat men een deskundige stuurt om de bomen te onderzoeken.

1 opmerking:

Max zei

De kleuren lijken een beetje op die van Cera.
Likt ze niet teveel druppels van de grond daar ?