Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 13 augustus 2012

Oren plat naar achteren

Wij dachten een mooie reportage te kunnen maken van een trainingswedstrijdje van onze beide judokats, maar op de één of andere manier zag het gevecht er anders dan anders uit. De haarfabrieken leken bij aanvang namelijk al een tikje te agressief en dus vreesden we direct dat het hier niet om een sportief partijtje judo ging (met het oefenen van nieuwe kophoudgrepen en dergelijke).
Laten we naar de volgende foto kijken.
Daar had je het al: Oscar heeft zijn oren plat naar achteren en we weten allemaal wat dat betekent, niet?
[En als u het niet weet zoekt u het maar op; via Google kunt u vast en zeker een pagina vinden met daarop uitleg over en betekenis van dit soort dingen (als stand van oren, zwiepende staart en waar je nog meer op moet letten wil je de stemming van een haarfabriek analyseren); wij zochten op lichaamstaal katten - afbeeldingen, en kregen erg leuke tekeningen en plaatjes te zien.]
Os is hier dus duidelijk boos en de Boez doet of hij het niet helemaal begrijpt; hij blijft zijn vriend uitdagen en komt treiterig op hem af. Nee, dit leek niet op een oefening, dit was een heuse machtsstrijd.

Kwam het niet tot een treffen dan?
Jawel, heel kort en net buiten beeld helaas. Boez sprong toch nog bovenop zijn vriend, ze rolden samen heel kort en al grauwend over het pad, er vielen daarbij rake klappen maar Os rukte zich snel los en dook onder de moerbeiboom. Daar bleef hij een tijdje zitten met zijn rug naar de Boez toe.

Wie er nu gewonnen heeft weten we niet; we hopen dat de strijd gelijk is geëindigd en dat ze elkaar voorlopig niet meer op die manier in de haren vliegen....

3 opmerkingen:

Wad Woord & Wol zei

U zet me aan het denken, mevrouw K. Want als de strijd onbeslist is, willen Os en Boez misschien toch nog eens voor de overwinning gaan. Maar stel nou dat Os heeft gewonnen, dan wil Boez waarschijnlijk wraak (andersom ook denk ik). Kortom: veel vragen bij mij. Al ben ik ook wel heel blij dat de rust snel is teruggekeerd.

katja zei

Zit Os misschien niet zo lekker in zijn vel de laatste tijd? Eerst Cera al een keer aanvallen en nu weer een stoeipartij met Boez die hij te serieus opvat...zou hij zich onzeker voelen ofzo? Of zouden juist die andere katten zich anders naar hem opstellen? Raadsels, raadsels...

de redactie zei

Ja, het leven zit vol raadsels en verrassingen!